Illustration for article titled ​A Fidesz megszünteti a kocsmákat?

Olyan hírt közölt a HVG, amit nem hiszek el. Tényleg nem. Eszerint csak olyan vendéglátóhelyen lehetne töményet árulni, ahol melegkonyha is van. A borlobbi állítólag elérte, hogy csak az égetett szeszekre vonatkozzon a piakoncesszió.

Advertisement

A hvg.hu friss cikke szerint már a részleteket reszelik a leendő nemzeti italboltokról szóló törvényjavaslaton. A kicsit sem meglepetés, hogy a Fidesz helyi káderei által kiválogatott csókos nemzetidohánybolt-tulajdonosok még jobban járhatnak, mert előnyt élvezhetnek a "pályázatok" elbírálásánál.

A lap úgy tudja, a borlobbi nyomulása miatt az egész tervezet jó eséllyel csak a tömény italokra és égetett szeszekre vonatkozna. (A gyenge söröket még az ilyesmiben extra szigorú Svédországban is szabadon árulják az élelmiszerboltok is.) Így viszont az egész olyan lesz, mintha kifejezetten a zugpálinkafőzők és hamisítók kedvéért találták volna ki a törvényt, hiszen a kisebb településeken ezek után nem nyilván nem lehet majd legálisan pálinkát árulni.

Advertisement

De én komolyan azt hiszem, hogy a hvg.hu ezzel a nevesített források nélküli cikkel lyukra futhatott, mert bár az igazán prolik nem szoktak szavazni, nem tudok elképzelni olyan kormányt, amelyik bevállalná, hogy kicsinálja a kocsmákat. Meg a kisboltokat.

Share This Story

Get our newsletter