Olyan hírt közölt a HVG, amit nem hiszek el. Tényleg nem. Eszerint csak olyan vendéglátóhelyen lehetne töményet árulni, ahol melegkonyha is van. A borlobbi állítólag elérte, hogy csak az égetett szeszekre vonatkozzon a piakoncesszió.

A hvg.hu friss cikke szerint m√°r a r√©szleteket reszelik a leendŇĎ nemzeti italboltokr√≥l sz√≥l√≥ t√∂rv√©nyjavaslaton. A kicsit sem meglepet√©s, hogy a Fidesz helyi k√°derei √°ltal kiv√°logatott cs√≥kos nemzetidoh√°nybolt-tulajdonosok m√©g jobban j√°rhatnak, mert elŇĎnyt √©lvezhetnek a "p√°ly√°zatok" elb√≠r√°l√°s√°n√°l.

A lap √ļgy tudja, a borlobbi nyomul√°sa miatt az eg√©sz tervezet j√≥ es√©llyel csak a t√∂m√©ny italokra √©s √©getett szeszekre vonatkozna. (A gyenge s√∂r√∂ket m√©g az ilyesmiben extra szigor√ļ Sv√©dorsz√°gban is szabadon √°rulj√°k az √©lelmiszerboltok is.) √ćgy viszont az eg√©sz olyan lesz, mintha kifejezetten a zugp√°linkafŇĎzŇĎk √©s hamis√≠t√≥k kedv√©√©rt tal√°lt√°k volna ki a t√∂rv√©nyt, hiszen a kisebb telep√ľl√©seken ezek ut√°n nem nyilv√°n nem lehet majd leg√°lisan p√°link√°t √°rulni.

De √©n komolyan azt hiszem, hogy a hvg.hu ezzel a neves√≠tett forr√°sok n√©lk√ľli cikkel lyukra futhatott, mert b√°r az igaz√°n prolik nem szoktak szavazni, nem tudok elk√©pzelni olyan korm√°nyt, amelyik bev√°llaln√°, hogy kicsin√°lja a kocsm√°kat. Meg a kisboltokat.