​A Fidesz karddal fenyegette meg Dömsödi Gábort

Igazi első alkalom a magyar politikatörténetben: az ismert tévés neten kritizálta és kövérezte Becsó Zsolt nógrádi megyefőnököt, erre seggre montirozták, illetve karddal szúrták át az arcát egy-egy grafikán. Mindezt a párt posztolta ki.

Erősen indult 2014 Becsó Zsolt fideszes országgyűlési képviselőnek, a Nógrád megyei közgyűlés elnökének, az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács társelnökének, illetve Dömsödi Gábor tévés újságírónak, aki a megyében található Bokor község független polgármestere is. Január elsején, ugyanazon a napon, amikor Hajdú Péter azt posztolta ki a Facebookra, hogy "Azt hitte ez az antitelevíziós gyökér(!), hogy bármit is számít a dilettáns, ócska véleménye", Dömsödi a saját falán kritkus megjegyzést tett Becsó Zsolt újévi köszöntő videójára. Ami egyébként meglepő módon nem valami személyes üzenet a megye lakóinak, hanem sima választási kampánybeszéd.

Advertisement

Ezt írta Dömsödi:

Azért nézem, mert Becsó Zsolt a megye vezetője. Aggodalomra ad okot, ha megnézte ezt a filmet és azt mondta: jó mehet. Ha nem nézte meg az még nagyobb baj. A mondanivaló tartalmáról meg ne beszéljünk, mert az tételesen nem igaz. Egy év alatt jobban eladósodottak a települések(vagy azok átalam ismert része) mint a korábbi években. Ez csak egy példa, de a 21-es utat is elkezdték már építeni, csak nem fejezték be 2012-re, ahogy azt 2006-ban igérték. Csak igéret van most is, a munkák még nem kezdődtek el, mi lesz ha a választás után kiderül, mégsincs rá pénz? Tovább is van, de nem folytatom, hagyok valamit későbbre is, hiszen még csak január elseje van.

Másnap, január 2-án egy olyan grafika jelent meg a "Fidesz Kelet Nógrád" facebookos oldalon Dömsödiról, amin a tévés-faluvezető arcát, pontosabban bekeretezett arcképét a seggére szorítja egy nő.

Advertisement

A mellékelt szöveg ez volt:

Dömsödi úr másképp….. Dömsödi unatkozik, derül ki a facebook profiljából. Mások testi adottságaival van elfoglalva. Ha neki írnak kevésbé sértőt jön a liberális ajvékolás. Senki sem tehet róla, hogy kiesett a ……… kegyeiből! Bunkó! Hamarosan sorozatot indítunk róla. —

Advertisement

Ha ma születtél volna: az ajvékolás a kuruc.info és általában a rasszista szélsőjobb által felkapott kifejezés, ami kódoltan arra utal, hogy az ajvékoló egy zsidó, jellemzően balos-libsi zsidó.

És hogy mi ez a testi adottságozás a szövegben? Megfesztett nyomozómunkával arra jutottam, hogy amikor Becsó nemrég kitette a Facebookra ezt az ezer ziccert kínáló fiatalkori képét:

Advertisement

Dömsödi odakommentelt hármat is, azon élcelődve, hogy " Zsolt tényleg a változás embere. Alig ismerek rá." meg hogy "Most már szerencsére nagyobb a mellény is!", nem beszélve arról, hogy "az elnök úrnak egyre nagyobb a súlya a közéletben".

A kontextus kedvéért iderakok egy aktuálisabb Becsó-fotót, bár talán az eddigiekból is világos, hogy Dömsödi Becsó testméretváltozásán szórakozott:

Advertisement

Egy nappal később, január 3.-án jött a következő Photoshop-remek, amin Dömsödi arcát a Kill Bill filmplakátján egy szamurájkard szúrja át.

Advertisement

Dömsödi még ezen a napon reagált a segges képre, ennyit:

Szerintem visszaél valaki a Fidesz nevével Nógrád megyében.Nem gondolnám, hogy ez egy kormányzó párt színvonala.

Advertisement

Aztán január 4.-én már azon lamentált, hogy halálos fenyegetésként értelmezze-e a kardos képet.

A bejegyzésben van egy megfizethetelen Dömsödi-elemzés Tarantinóról, ami ezzel kezdődik:

Nem vagyok Tarantino rajongó. Bár bírom a humorát, szeretem a jó dialógusokat és Jancsó Miklós után a hosszú snitteket, de nekem ő egy kicsit sok. Túlzó a naturalizmusa, a durvasága, még akkor is, ha tudom, az élet majdnem ilyen.

Advertisement

Itt tartunk most. Őrült jó kis kampány lesz ez, már most látszik, de innen üzenet a Kelet-nógrádi Fidesznek, hogy ha egyszer azt ígérték, hogy lesz Dömsödi-sorozat, akkor ne álljanak már meg kettőnél, mert ennyit sorozatnak nevezni a szórakozni vágyó publikum csúnya átverése, ami egy kampányban főleg megengedhetetlen.

(A tipért örök hálám Péternek)

Share This Story

Get our newsletter