A Fidelitas kijátszotta a zsidókártyát Bajnai ellen

Rosszindulat keveredik aljassággal, apákésfiúkozással és ebédlőasztal-antiszemizimussal a Gordon élete című karaktergyilkos weboldalon. És kiderül, hogy a kisfideszesek nem olvasták Shakespeare-t.

Montypythonos című, uszító weboldallal kampányol a Fidesz ifjúsági szervezete Bajnai Gordon ellen. Önmagában a karaktergyilkolással nincsen semmi baj, minden létező politikai erő alkalmazza a világon, és személy szerint te vagy én hiába tartjuk gusztustalannak, ez objektíve igen eredményes kampánytechnika. De ezt is lehet sokféleképpen csinálni. A fiatal fideszesek most visszanyúltak az 1990-es első szabad választások legszebb hagyományaihoz, amikor az MDF a két forduló között a választók focidrukker-énjére bazírozott.

Advertisement

A Gordon élete vuziálisan olyan, mint valami korszerű iskolai segédanyag töriórára, egy nagy idővonalon mászkálhatunk előre-hátra, megismerve Bajnai "Sátán" Gordon életének mindenféle állomásaival. Nem az a furcsa, hogy ezeken az állomásokon Bajnai furton furt csal, összeesküszik, kárt okoz és bajt kever, hiszen a weboldal ennek a bemutatására jött létre, és teljesen legitim dolog így látni hősünk politikai karrierjét. De a fiatal demokraták pont olyanok, mint a régi gusztustalan demokraták, és alpári stílusban ráncigálják a szégyenpadra Bajnai szüleit, a nőjét és "bebaszott nagybácsi az ebédlőasztalnál"-stílusban utalgatnak arra, hogy milyen zsidós a tempója.

A legviccesebb azért az, hogy a Fidelitas még az alig burkolt antiszemita utalgatáshoz is hülye és műveletlen. A Ciprusi kalmár címmel a Velencei kalmárra utalnak, arra a darabja, amiben a szemét, pénzéhes zsidó Shylock egy font húst akar kivágni egy velencei fiatalember testéből, mert az nem adta meg a kölcsönt. Klasszikus tévedés mindazok körében, akik nem olvasták a darabot, azt képzelni, hogy a darab címszereplője a zsidó uzsorás. Pedig, szegény Fidelitas, a "velencei kalmár" az a pozitív főszereplő Antonio, nem pedig Bajnai Shylock. A tévesztést az okozza, hogy a kalmár szó mára enyhén pejoratív értelművé vált, pedig egyszerűen kereskedőt jelent, és ez Antonio foglalkozása.

Advertisement

A magyar politika nagyon kevés kellemes vonásainak egyike volt, hogy az ellenfelek magánéletével senki sem foglalkozott, válással, szakítással senkit sem próbáltak revolverezni, így az ártalan nők, feleségek, szeretők, barátnők, férjek és pasik nem kerültek célkeresztbe. Eddig. Úgy tűnik, maguk a fidelitasososk is melegnek érzték, hogy Bajnai civil nőjére lőjenek, ezért ehhez a mocskolódáshoz nem tartozik link, mint a többihez, ahol bővebben is kifejthetnék a témakört.

Advertisement
Advertisement

A mániákus apázás láttán egyáltalán nem érthető, hogy ha már, akkor miért rúgtak ledületből egy jó nagyot Bajnai anyjába is.

Share This Story