Hála istennek ez a hét sem telhet el új politikai dal nélkül. Most a Jobbik ifjúsági tagozata csinálta meg a maga Barackfáját, az Ősi lángot.

Advertisement

"Hazánk legdinamikusabban fejlődő ifjúsági szervezeteként a zene segítségével is megszólítjuk saját korosztályunkat, felhívjuk a figyelmüket arra, hogy nekünk, fiataloknak nagyon nagy felelősségünk van abban, hogyan alakul hazánk jövője." - mondja a Jobbik Ifjúsági Tagozata. A saját korosztályuk eszerint Opertettbe jár meg rockoperákra, néha talán hallgat mellé egy kis Vangelist is. Az új ifjúsági csodafegyver, az Ősi láng című dal ugyanis ezeknek az elemeit keveri a klasszikus komcsi-náci indulóstílussal.

A galoppozós zene eleve mindent visz, de amikor ilyen méltóságteljes tempóban művelik, az különösen hatásos. Érdekes ugyanakkor, hogy a Jobbik a toborzás ilyen korai fázisában fia szót sem ejt a lusta cigányokról és a szemtelen zsidókról. Ez azért tűnik nagy hibának, mert ezt a dalt, ebben a formában akár Orbán Viktor tábornok is elénekelhette volna a Békementen.

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter