Pálinkázik, kutyát vakar, médiakukkant: Bulvár Viktor miniszterelnök hatoldalas, fényképes óriáscikkben mutatja meg az emberi oldalát a friss Hot magazinban.

Ekkora terjedelmet a k√©tfejŇĪ gyermeket sz√ľlŇĎ Fekete P√°k√≥ sem kapna: a teljes c√≠mlap, a tartalomjegyz√©k harmada, majd hat teljes magazinoldal rengeteg fot√≥val, k√∂zt√ľk egy √∂lt√∂zŇĎszekr√©ny-ajt√≥ra is kiragaszthat√≥ csal√°di poszterrel.

Nemhi√°ba v√°rt√°k az odaad√≥ rajong√≥k, illetve a rafin√°lt elemzŇĎk egyforma izgalommal Orb√°n Viktor id√©n kar√°csonyi k√∂telezŇĎ k√©priportj√°t. EzekbŇĎl a Bikkben vagy a Hot-ban megjelenŇĎ cikkekbŇĎl remek k√∂vetkeztet√©seket lehet levonni az aktu√°lis Orb√°n-figur√°r√≥l, vagyis arr√≥l, hogy hŇĎs√ľnk melyik arc√°t fogja mutatni a k√∂zelj√∂vŇĎben. Vagy hogy melyiket szeretn√© jobban kidombor√≠tani.

A mostani, Orb√°n R√°hel lak√°s√°ban k√©sz√ľlt csal√°di cikk legerŇĎteljesebb vizu√°lis eleme k√©ts√©gk√≠v√ľl Orb√°n Viktor k√©k-feh√©r-piros kock√°s inge. A t√∂bbiek ruh√°zata - a l√°that√≥lag hŇĎh√°ztart√°s-probl√©m√°kkal k√ľszk√∂dŇĎ, ez√©rt a meleg lak√°sban is pufimell√©nyt viselŇĎ vŇĎ √≠zeltl√°b√ļ-mell√©ny√©t kiv√©ve - √©szrevehetetlen. Bezzeg a csal√°dfŇĎ vibr√°l√≥an mint√°s, "egy vagyok k√∂z√ľletek" m√°rk√°j√ļ inge! Ez nem egy diadalmas t√°bornok egyenruh√°ja, vagy a vil√°got ural√≥ kommunist√°kat megszorongat√≥ lovag p√°nc√©lzata, esetleg a Magyarok FŇĎpapj√°nak miseruh√°ja. Nem, ez egy EgyszerŇĪ Fick√≥ inge, aki annyira egyszerŇĪ fick√≥, hogy feh√©r p√≥l√≥t h√ļz al√°. A m√°gia mindaddig t√∂k√©letesen mŇĪk√∂dik, m√≠g ember√ľnk be nem sz√©d√ľl a konyh√°ba, ahol egyszer csak egy Paul Bocuse-szak√°csk√∂t√©ny ker√ľl a megejtŇĎ egyszerŇĪs√©gŇĪ ing f√∂l√©. Paul Bocuse egy nagyon h√≠res, sznob k√∂r√∂kben b√°lv√°nynak sz√°m√≠t√≥ francia s√©f, aki√©rt nem a p√≥l√≥s-kock√°singesek szoktak rajongatni. De ez csak apr√≥ d√∂ccenŇĎ, mert a Hot t√∂rzsolvas√≥i k√∂z√ľl val√≥sz√≠nŇĪleg pont annyian hallottak Paul BocuserŇĎl, mint Bib√≥ Istv√°nr√≥l.

Advertisement

A legerŇĎsebb tal√°n k√©p az, amelyiken Orb√°n az "Ezt K√≥stolja Meg, Tekintetes Uram"-testtart√°sban kupic√°t emelŇĎ Tiborcz Istv√°nnal p√°link√°zik. K√©t p√°link√°s k√©p is akad a cikkben, ha elsŇĎre nem √©rten√©nk meg, hogy Orb√°n Viktor ked√©lyes, p√°link√°z√≥s atyafi.

Advertisement

A legnyilv√°nval√≥bb trend az, hogy Orb√°n l√°tv√°nyosan nyitott a cukiskod√°s fel√©. K√©t k√©pen is nagy, szŇĎr√∂s emlŇĎst vakar, egy harmadikon pedig feles√©g√©re h√°tur√≥l r√°tapadva kukkant a konyhapult ir√°ny√°ba. Orb√°n az √©vek sor√°n remek√ľl beletanult a p√≥zol√°sba, egy K√°llay-Saunders Andr√°s altest√©re oper√°lt Ung√°r Anik√≥-kentaur sem tudna jobban m√©diamosolyogni, m√©diafelesezni, m√©diafŇĎzni, m√©dias√ľtizni √©s m√©diakuty√°zni.

Sz√∂vegileg egy kar√°csonyi √©delgŇĎs cikktŇĎl nem v√°rhatunk sokat, √©s pont annyit is kapunk, b√°r az feltŇĪnik, hogy Tiborcz Istv√°nr√≥l, a l√°nya f√©rj√©rŇĎl, akirŇĎl eg√©szen sokat k√©rdezgetik, a legpozit√≠vabb jelzŇĎje a "stabil". Ha Tiborcz Istv√°n oldalkocsis motor lenne, jobban √∂r√ľlhetne.

Advertisement

Az √≠r√°s legjobb r√©sze a szilveszteri anekdota, m√©g az egyetemista idŇĎkbŇĎl, amikor Anik√≥ √©s Viktor szilveszter este kocogni mennek, de Anik√≥olyan gyorsan kocog, hogy a Gell√©rt-hegyen kisodr√≥dik egy jeges kanyarban, √©s kics√ļszik a Gell√©rt-szobor feletti szikl√°kra. Viktor persze megy seg√≠teni, de nem siker√ľl neki, √≠gy m√°r ketten kapaszkodnak v√©rzŇĎ k√©zzel, hogy hossz√ļ szenved√©s ut√°n, az √©jf√©li kocint√°sr√≥l is lemaradva, nagy nehezen megmenek√ľljenek.

Na √©s mit √ľzen nek√ľnk a T√°bornok? H√°t pont azt, amit K√°d√°r J√°nos is √ľzent volna, ha m√°r akkor van Blikk:

A legfontosabb, hogy a gyerekek legyenek rendben, a többit majd megoldjuk.