​A erőforrásminisztérium a Hírcsárda rajongója

Haha, ez nem álhír! A közleményükben fejet hajtanak az ismert álhíroldal előtt, miközben a rendes sajtót a sárba próbálják taposni.

A délmagyar.hu által írt következtetések legfeljebb a népmesei kategóriába sorolhatók, javasoljuk, hogy amennyiben hasonló tartalmakat is meg kívánnak jelentetni a hír rovatban, úgy annak nevét bővítsék a "csárda" szóval.

Advertisement

Ezzel zárul az Emberi Erőforrások Minsztériumának közleménye, amiben azt magyarázták el, hogy egy szegedi eseményen Balog "A Magyar Cigányok Saját Magukat Deportálták" Zoltán a pulpitusról miért tette le a földre az RTL Klub mikrofonját.

Advertisement

A Délmagyaroroszág úgy került a képbe, hogy a nagyközönség az ő tudósításukból és fotóikból értesült a gesztusról. A lap akkor például ilyeneket írt:

Advertisement

Csak találgatni tudunk. Félt, hogy leveri, vagy nem volt megfelelően rögzítve, esetleg nem fért el a mappája? Arra gondolni sem merünk, hogy a reklámadót kiötlő kormányzat és az RTL Klub közötti háború újabb csatájának lehettünk tanúi, amivel a miniszter elvitte a show-t.

Advertisement

Látható tehát, hogy a minisztériumi közlemény epés gúnyolódása teljesen jogtalan, hiszen a Délmagyar nem vont le semmiféle szilárd következtetést, sőt a mikrofonletevés lehetséges okai között kifejezetten említette azt a hármat, amiket az EMMI közleménye is felhoz, vagyis hogy a politikus szövege nem fért volna el, mert az RTL mikrofonja nem volt rögzítve, így akár le is verhette volna, ezért a földre rakta.

A kormányzati sajtóosztályok meghökkentően gyakran utálják a sajtót, nagy öröm tehát, ha akár így, indirekt módon is, de kiderül, hogy bár a valódi újságírókkal csendőrmodorban viselkednek, az álhíreket legalább szeretik.

Share This Story

Get our newsletter