Pedig √©n ŇĎszint√©n rem√©nykedtem, hogy a Clash-sz√°mot git√°roz√≥ d√©k√°sok megirigylik DJ L√°rif√°ri koncertj√©t, √©s band√°t alap√≠tanak. Micsoda vil√°g lenne, ha egyszer a p√°rtok legismertebb politikusai a sz√≠npadon, dalp√°rbajjal m√©rn√©k √∂ssze erej√ľket!

Erre m√©g v√°rni kell, a l√°jkvad√°sz Should I Stay Or Should I Go-vide√≥k nem egy √ļj egy√ľttes sz√ľlet√©s√©t jelentik, √©s nem is azt, hogy Gyurcs√°ny Ferenc √ļgy d√∂nt√∂tt, visszavonul a k√∂z√©lettŇĎl. A DK egyszerŇĪen √ļj arculatot kapott.

Advertisement

EltŇĪnt a k√©k-piros-s√°rga-z√∂ld sz√≠n√∂ssze√°ll√≠t√°s, helyette az elsŇĎdleges sz√≠n a p√°rttal legt√∂bbsz√∂r azonos√≠tott k√©k lett. Ezt k√∂veti a vil√°gosk√©k √©s a magenta, a harmadlagos sz√≠n a s√°rga, a c√≠mek, kont√ļrok pedig mostant√≥l feh√©rek. Az √©l√©nk sz√≠nekkel ‚Äď fŇĎleg a magenta bevon√°s√°val ‚Äď √©s az √≠vekkel el√©g fiatalos lett az arculat, b√°r a DK kicsit kaotikus honlapj√°n a majdnem n√©gyzet alak√ļ csemp√©k nekem t√ļls√°gosan is a Windows 8 diz√°jnj√°t id√©zik. A domin√°ns k√©k fel√ľleten megjelenŇĎ kisebb, s√°rga elemek pedig erŇĎsen az EU-z√°szl√≥ra eml√©keztetnek, nyilv√°n nem v√©ltelen√ľl.

Advertisement

A p√°rt kor√°bbi, kicsit szint√©n windowsos-wordartos log√≥ja is ‚Äď amit egyszer orvul el is loptak tŇĎl√ľk ‚Äď meg√ļjult, nincsenek m√°r b√©na sz√≠n√°tmenetek, remegŇĎ vonalak, √°rny√©kok √©s t√©rhat√°s, helyette trendi lapos √©s √≠velt lett az eg√©sz.

Az, hogy kinek mennyire j√∂n be az √ļj diz√°jn, √≠zl√©s k√©rd√©se, sok m√ļlik azon is, hogy az elemeket √ľgyesen fogj√°k-e haszn√°lni. √Čn egyelŇĎre √ļgy √©rzem, hogy a git√°rpengetŇĎkbŇĎl √°ll√≥ log√≥ nem el√©g egyszerŇĪ √©s karakteres, de ann√°l elvontabb.

Advertisement

A DK ma tartja a tiszt√ļj√≠t√≥ kongresszus√°t, ott m√°r az √ļj diz√°jnt haszn√°lt√°k.

Am√ļgy v√©gtelen√ľl csal√≥dott vagyok, mert nagyon k√©sz√ľltem a vil√°g legdemokratikusabb Should I Stay Or Should I Go-feldolgoz√°s√°ra, de √ļgy n√©z ki, egyelŇĎre be kell √©rnem az eredetivel.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd