Illustration for article titled A DK a kormány bukása után azonnal bevezeti az eurót

Ismét jelentkezik a nap közleménye rovatunk, de ezúttal semmi sem indokolja, hogy vajon melyik párt fogalmazta ezt típusú kérdésekkel és hülye szavazógépekkel bonyolítsuk a helyzetet.

Magyarország nem maradhat ki az Európai Egyesült Államokból

A DK üdvözli a francia és német gazdasági miniszter által tett javaslatot, amely az Európai Egyesült Államok létrehozásáért száll síkra. A francia–német gazdasági miniszter héten megjelent írása az eurózóna tagállamok közös költségvetését, közös európai adózást, külön eurózóna parlamentet, vagyis egy európai állam kialakítását célozzák már rövidtávon. A DK – egyetlen magyar parlamenti pártként – az Európai Egyesült Államok létrehozását és az euró azonnali bevezetését támogatja, amely a 16 pontos európai parlamenti programunkban is szerepelt.

Míg a bukott magyar kormány leépítené Európát, a szélsőséges Jobbik pedig kivezetné hazánkat az Unióból, a DK szerint a jelenlegi kihívásokra nem kevesebb, hanem több Európa a gyógyír. A DK emlékeztet, hogy Magyarországon minden feltétel adott az euró bevezetésére, azonban a szabadságharcos kormány a magyar emberek érdekével szembemenve nem kívánja bevezetni a közös európai valutát.

Ha most nem csatlakozunk a német–francia kezdeményezéshez, nem vezetjük be az eurót, Magyarország végleg lemarad az Unió magjától, amely az Orbán-kormány történelmi felelőssége. A DK a kormány bukása után azonnal bevezeti az eurót, újra európai Magyarországot épít a Fidesz és a Jobbik szélsőséges politikájával szemben.

Molnár Csaba ügyvezető alelnök, EP-képviselő

Ezek után mindenki megnyugodhat és boldog-kellemes pihenéssel töltheti a hétvégét. Hiszen egy azonnali euróbevezetés szerintem mindent megold egy pillanat alatt. A 2010 előtti időkben egyszer már sikerült, miért ne jöhetne össze legközelebb is?

Share This Story

Get our newsletter