This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

A diadal közös, a szopás a tiéd!

Illustration for article titled A diadal közös, a szopás a tiéd!

Aznap utaztam el nyaralni, amikor elindult a köztévé sportcsatornája, az M4, és ma hajnalban értem haza, így nem volt még időm rápillantani. De nem baj, megtette helyettem Elefáni. Íme vendég tévékritikusunk mai beszámolója. A jelszó: HAJRÁ ESZTI, BASSZÁL ODA!

Advertisement

Egy őszinte, kendőzetlen, szívből jövő hang a magyar tévékritikában. Ez Elefáni. Ha az okostévém képes rá, úgy fogom nézni az M4-et, hogy lehúzom az eredeti hangot és a helyére az ő szitkozódását keverem. Hogy miért? Hát ezért!

–––––––

Egy fél nap az M4-gyel

8:30

Kanada–Horvátország vízilabda-mérkőzés. Közvetítés Kazanyból a vizes világbajnokságról. Egészen elképesztően unalmas és érdektelen az egész meccs. Semmilyen szinten nem tud lekötni. Mezei Dániel a kommentátor, ami külön extra hab a szartortán. Borzasztóan idegesítő orgánuma, modoros nyökörgése kifejezetten pokolivá teszi az élményt. 7 percig bírtam, aztán ki kellett lőni a hangot.

Advertisement

8:44

Óriási horvát gól, de fikarcnyit sem érdekel. Még az is szórakoztatóbb lenne, ha Hettie nénit kellene nézni a falusi iskolában, ahogy az ökörtenyésztésről okoskodik. Na végre szünet, remélem, jön valami reklám.

Advertisement

8:50

“Morcar teszi vissza Buricnak, és óriási góóól! Eddig nincs horvát gázolás, de eddig csak az elején jár a két csapat az autópályán, a végén ki tudja mi lesz, ki tudja milyen nagyra nyílik majd az olló” – Mezei Dániel dadaista költeménnyel szórakoztatja a nézőket. Sajnálhatják a lelátón kókadozó tatár naplopók, hogy nem hallják ezt.

Advertisement

8.57

Dani megint villant: “Aaron az edmontoni torpedók edzője”! Edmontoni torpedók, mi? Visszajöttek a 60-as 70-es évek, de ez nem újdonság. Akurvaanyád, ezt nem lehet kibírni, majd a meccs végén visszakapcsolok.

Advertisement

9:45

A tévéújság szerint most kéne kezdődnie a Magazinműsornak, de épp a bekapcsolás pillanatában búcsúzott el a műsorvezető, valamint a molett szakértő. Profizmus a javából. De cserébe indul a műúszás vagy mi, valamiféle vízitorna. Ez a jelek szerint a világ egyik legunalmasabb, legérthetetlenebb és legnehezebben közvetíthető sportága. Gyakorlatilag egy átlagos embernek fogalma sincs, hogy mi a fasz történik, csak a fröcsizést meg a kapálózó lábakat látja. Közben kiderült, hogy “szinkronúszás solo” a versenyszám neve :DD Szinkron szólóban, érted.

Advertisement

9:52

Most jön a magyar lány, Czékus Eszti, őt még megnézem, aztán kikapcsolom ezt a szart! HAJRÁ ESZTI, BASSZÁL ODA! “Fárasztó, nagyon szép, fárasztó, fáradt, elfáradt, fáradt. Fontos, hogy a bíró magáénak érezze a kűrt, be kell járni a medenécét, keresni kell a szemkontaktust…. Eszter 15. TIZENÖTÖDIK, micsoda eredmény!” – a kommentátor odateszi magát, ennyi elég is volt.

Advertisement

10:15

Végre Magazinműsor! Beszélgetés a Magyar Szinkroúszósport Utánpótlásáról. Rendkívül unalmas és érdektelen téma, hasonló színvonalú tálalásban. Szedál. El se tudom képzelni, hogy ez mondjuk 20 emberen kívül bárkit megmozgatna a legminimálisabb szinten akár. Utána összefoglaló a magyar–kínai női vizilabdameccsről, végig kinn az “élő” felirat a sarokban…. Persze lehet, hogy épp most vágják össze, akkor viszont ez bravúr a javából.

Advertisement

10:25

Műugrás, hohó, ráadásul magyar versenyző, és ha magyar versenyzők, akkor jön a legtipikusabb magyar kommentátorfogás: “Gyerünk, lányok, az előbb nagyot jót ugrottunk, sikerül előbbre lépnünk, mutassuk meg a világnak! És ugrás, ajajj, Villő ezt nagyon elrontotta, nagyon rosszul ugrott” A diadal közös, a szopás a tiéd!

Advertisement

10:55

Innen is kiestünk, szóval ha lehet még érdektelenebb lesz a közvetítés. Tényleg sok értelme van egész nap a magyar közszolgálati tévében olyan eseményt adni, amiben átlag óránként 1 percnyi magyar vonatkozás van.

Advertisement

11:00

Kezdődik a (idézem) “gladiátorverseny”, azaz a 10 kilométeres úszás élő közvetítése. 2,5 óra tömény unalom várható. Sajnos egy kis technikai hiba jelentkezett, eltűnt a kommentátor hangja. Nem baj, 4 milliárdból csak erre futotta.

Advertisement

11:10

Átkapcsoltunk a férfi vízilabdára. Görögország–Olaszország csoportmérkőzés, a legnagyobb kérdés egyértelműen, hogy ki lopja végül el a labdát. BREAKING! VILÁGREKORD! Hajdú B. István az első 3 percben megdöntötte a 180 másodperc alatt elmondott legtöbb felesleges statisztika/egyéb adat Guinnes-rekordját! A csúcspont egyértelműen 2:10-nél jött el, amikor kiderült, hogy Kulinakisz 2 éve majdnem gólkirály lett az előző csapatában.

Advertisement

12:23

MÉG NÉHÁNY MÉTER, ÉS MEGKEZDŐDIK AZ UTOLSÓ KÖR A TÍZ KILOMÉTERES ÚSZÁSBAN. “5000 méter, azaz 2500 méter van hátra” – briliáns a közvetítés itt is. Még van 40 perc kb. a végéig. Lófaszt se lehet látni a versenyből, csak úszósapkákat és férfihátakat, mindezt olyan pezsgés mellett, mintha épp pirányák támadnák őket. Katasztrófa.

Advertisement

13:10

A Csepel kosárlabda-szakosztályát ismerhetjük meg két egy fiatal és egy öreg játékos szemszögéből. Ilyent még az Eurosporton nem láttam, de hát azok hülyék. Nem értenek ehhez.

Advertisement

13:20

Újabb magazinműsor! Kazanyt mutatják be. Mintegy 20 percben, helyszíni riportban. Jaj de jó, hogy ezek a fess fiúk ott basszák kinn a kuva anyjukat, olyan gazdag ország vagyunk, hogy ez simán belefér.

Advertisement

13:40

Női műugrás ismétlés! Mert megtehetik! Úgyis hiányzott már egy kis vizessport.

13:50

Beszélgetés! A téma (dobpergés): Műugrás! Kurvanagy műugrásszakértő lettem itt a végére, meg lehetett tudni például, hogy a kínaiak nagyon jók, és a zsűri érzésből is pontoz.

Advertisement

14:00

Na hála a jó Istennek. Végre egy kis műugrás. Most a férfiak jönnek.

14:25

Sajnos most el kell hagynom a tévét, de megnyugtat a tudat, hogy még mindig műugrás megy legalább fél órán keresztül.

Advertisement

Nagyjából hat órája nézem a Nemzeti Sportadót, és még nem volt összesen 5 perc, amire azt lehetne mondani, hogy “élvezetes, szórakoztató, izgalmas”. A kommentátorok egy része borzasztó, a betétműsorok, beszélgetések kritikán aluliak. 50-60 éves kiöregedett szakik magyaráznak az emlékeikről, meg okoskodnak, eközben az Eurosport vagy a sporttévé magazinműsoraiban világsztárok szerepelnek. Szart se ér ez az M4, belegondolok, hogy erre évente 4 milliárdot tapsoljanak el (arra, hogy egy ilyen teljesen érdeketelen szar eseményre, mint ez a tatárföldi vizesbaszás, embereket küldjenek ki), felforr a vérem.

(A poszt első kiadása itt olvasható.)

Share This Story

Get our newsletter