Design Terminál Nemzeti Kreatívipari Központ Design Terminál Nemzeti Kreatívipari Központ Design Terminál Nemzeti Kreatívipari Központ Design Terminál Nemzeti Kreatívipari Központ. Nem találok szavakat.

Ritkán hagynak el a szavak és kezd remegni a kezem egyszerre, de az imént pont ez történt, amikor elkezdtem olvasni egy sajtóközleményt. Ha nem tudnám, hogy nem vicc, azt se tudnám, mit gondoljak.

Itt a közlemény, ami azon a ponton ér véget, ahol fizikailag képtelen voltam tovább olvasni.

Meg√ļjul√°s: Design Termin√°l Nemzeti Kreat√≠vipari K√∂zpont

SAJT√ďK√ĖZLEM√ČNY

Navracsics Tibor minisztereln√∂k-helyettes, k√∂zigazgat√°si √©s igazs√°g√ľgyi miniszter szerd√°n bejelentette a Design Termin√°l Nemzeti Kreat√≠vipari K√∂zpont megalap√≠t√°s√°t. Az eddig nonprofit szervezetk√©nt mŇĪk√∂dŇĎ Design Termin√°l 2014. janu√°r 1-tŇĎl √≠gy kiemelt korm√°nyzati h√°tt√©rint√©zm√©nny√© v√°lik

2013. november 14-17. k√∂z√∂tt n√©gynapos rendezv√©nysorozatra ker√ľl sor Startra k√©sz Magyarorsz√°g! c√≠mmel a Design Termin√°lban, mely a leginnovat√≠vabb magyar technol√≥giai v√°llalkoz√°sok fejleszt√©seit mutatja be a nagyk√∂z√∂ns√©g sz√°m√°ra.

Az imm√°r t√≠z √©ve nonprofit szervezetk√©nt mŇĪk√∂dŇĎ Design Termin√°l 2014-ben √∂n√°ll√≥ k√∂lts√©gvet√©si szervv√©, kiemelt korm√°nyzati h√°tt√©rint√©zm√©nny√© alakul ‚Äď ismertette Navracsics Tibor, hozz√°t√©ve: feladata a kreat√≠vipari √°gazatok (√≠gy az innovat√≠v technol√≥gi√°k, a formatervez√©s, a divatipar vagy √©ppen az urbanisztika) √∂szt√∂nz√©se, √ļj magyar v√°llalkoz√≥i sikert√∂rt√©netek elŇĎseg√≠t√©se lesz.

Na jó, megembereltem magam, idemásolom a végét:

A miniszter kiemelte: az orsz√°gnak akkor van es√©lye, ha innovat√≠vak vagyunk, nyitottak vagyunk az √ļjdons√°gra √©s b√≠zunk magunkban. √Čn ezt l√°tom a Design Termin√°lban is. Hogy ez val√≥ban √≠gy is van, azt j√≥l bizony√≠tja a Singularity Universityvel t√∂rt√©nŇĎ egy√ľttmŇĪk√∂d√©s is.

B√∂sz√∂rm√©nyi-Nagy Gergely, a Design Termin√°l strat√©giai igazgat√≥ja a 2014-es √©v terveirŇĎl sz√≥lva hangs√ļlyozta: a szervezet seg√≠teni fogja a kezdŇĎ v√°llalkoz√°sok √©s a kock√°zati tŇĎke egym√°sra tal√°l√°s√°t, emellett k√∂z√©p-eur√≥pai l√©pt√©kŇĪ szakki√°ll√≠t√°sok, v√°s√°rok, bemutat√≥k √©s konferenci√°k √©letre h√≠v√°s√°val hozz√°j√°rul Magyarorsz√°g, mint a r√©gi√≥ kreat√≠vipari k√∂zpontj√°nak poz√≠cion√°l√°s√°hoz is.

A Design Termin√°lt, mint a magyar kreat√≠vipart seg√≠tŇĎ nonprofit szervezetet 2004-ben alap√≠totta az √°llam, √©rdemi tev√©kenys√©g√©t azonban a megfelelŇĎ anyagi √©s infrastruktur√°lis eszk√∂z√∂k hi√°ny√°ban csak 2011-ben, az √ļj korm√°ny t√°mogat√°s√°val kezdhette meg. Az√≥ta a Design Termin√°l a magyar kreat√≠vipar meghat√°roz√≥ int√©zm√©nyek√©nt √©vente k√∂zel 300 programmal √∂szt√∂nzi a kreat√≠v v√°llalkoz√°sok kibontakoz√°s√°t, a magyar fogyaszt√≥k √©s m√°rk√°k egym√°sra tal√°l√°s√°t, valamint a hazai innov√°ci√≥k nemzetk√∂zi bemutatkoz√°s√°t. A Design Termin√°l √°ltal √©letre h√≠vott Gombold √ļjra! Divat a Magyar √∂lt√∂z√©ktervez√©si p√°ly√°zat 2013-ra r√©gi√≥s esem√©nny√© nŇĎtte ki mag√°t, √©s 2014-ben v√°rhat√≥an k√∂z√©p-eur√≥paiv√° bŇĎv√ľl az id√©n elŇĎsz√∂r megrendezett Budapest 3D Printing Days, a 3D nyomtat√°s technol√≥gi√°it bemutat√≥ szakki√°ll√≠t√°s √©s v√°s√°r is. 2014-ben tizenegyedik alkalommal ker√ľl majd sor a Design H√©t Budapest esem√©ny√©re. A j√∂vŇĎ √©vi tervek k√∂zt szerepel az √Čv Kreat√≠v V√°llalkoz√≥ja D√≠j megalap√≠t√°sa √©s sikeres fiatal kreat√≠vipari v√°llalkoz√≥k p√©ld√°inak n√©pszerŇĪs√≠t√©se is.

L√©trej√∂n a Design Termin√°l Befektet√©si Kapcsolatok√©rt FelelŇĎs Igazgat√≥s√°g√°t, mely kock√°zati tŇĎkealapok figyelm√©t ir√°ny√≠tja majd kezdŇĎ, √°m gyors n√∂veked√©st √≠g√©rŇĎ magyar kreat√≠vipari v√°llalkoz√°sokra.

A Design Termin√°l jelenlegi szakki√°ll√≠t√°sa, a holnap nyit√≥ Startra k√©sz Magyarorsz√°g! t√∂bbek k√∂z√∂tt olyan t√©m√°kkal foglalkozik, mint a mesters√©ges intelligencia, a robotika, a neurotechnologia vagy a 3D nyomtat√°s. Kider√ľl, hogyan befoly√°solj√°k majd √©let√ľnket a k√∂vetkezŇĎ √©vek technol√≥gi√°i, de sz√≥ lesz arr√≥l is, mik√©nt ker√ľlhet a j√∂vŇĎ sikerc√©gei k√∂z√© egy magyar v√°llalkoz√°s.

Advertisement