Egyik-m√°sik orosz √ļjs√°g ezt √≠rja. Pontosabban: a mer√©nylettel kapcsolatban ŇĎrizetbe vett Zaur Dadajev a Ramzan Kadirov √°ltal l√©trehozott csecsenf√∂ldi Szever batallion tagja volt, de egy ideje Moszkv√°ban dolgozhatott. Magyarul errŇĎl itt, a holdudvarunkban olvashattok dolgokat.

Reggel √≥ta ezenfel√ľl annyi van m√©g, hogy √°ll√≠t√≥lag √∂sszesen n√©gy embert kapcsoltak le, hivatalos r√©szletek azonban tov√°bbra sincsenek az √ľgyben. √ćgy az is hom√°lyban maradt egyelŇĎre, hogy mi lehetett az ind√≠t√©k √©s hogy kik lehettek a megb√≠z√≥k. Az, hogy Dadajev a hatalom harcosa volt ‚Äď akit annak idej√©n ki is t√ľntettek ‚Äď, √∂nmag√°ban m√©g nem sok mindent bizony√≠t. Az illet√©kes b√≠r√≥s√°g vas√°rnap d√∂nt az √©rintettek elŇĎzetes letart√≥ztat√°s√°r√≥l.

Advertisement

Ezen a linken meg tal√°ltok egy r√∂vid, de pontos posztot arr√≥l, hogy ‚Äď mint a fenti fot√≥n is l√°tszik ‚Äď mi√©rt l√°gys√°gjeles√≠tett Borisz t√°bl√°val t√ľntettek t√ľntetŇĎk a rezsim ellen Moszkv√°ban √©s m√°sutt is. Nyemcov keresztneve √≠gy ugyanis azt jelenti, hogy: harcolj!

Fotó: Aleksander Aksakov/Getty