Ahogy a L√°z√°r J√°nos √°ltal perbe fogott kommentelŇĎk esete is mutatja, a modern Magyarorsz√°gon j√≥l j√∂n, ha tudunk n√©vtelen√ľl hozz√°sz√≥lni. Ehhez a legjobb helyen j√°rsz. A Cinket kiszolg√°l√≥ Kinja platform egyik remek szolg√°ltat√°sa a Fikanick, azaz a teljesen anonim kommentrendszer.

Advertisement

√ögy kell haszn√°lni, hogy a jobb felsŇĎ sarokban, amikor bel√©psz, nem a Facebook/Twitter/Google-profiloddal jelentkezel be a Kinj√°ba, hanem a Fikanick opci√≥t v√°lasztod. Megadsz egy nevet, kapsz egy kulcsot, k√©sz, innentŇĎl √ļgy tudsz n√°lunk kommentelni, hogy a vil√°gon semmit nem tudunk r√≥lad. Ha elteszed a neved √©s a kulcsot, t√∂bbsz√∂r is haszn√°lhatod ŇĎket, ha nem, akkor legk√∂zelebb √ļjat kell k√©sz√≠tened.

Mire j√≥ ez? Adatokat tudsz nek√ľnk sziv√°rogtatni √©s el tudsz k√ľldeni b√°rkit a pics√°ba.

Advertisement

Figyelem! Az, hogy mi nem t√°rolunk r√≥lad semmit, az nem jelenti azt, hogy h√ľly√©nek kell lenned. Ha biztosra akarsz menni, olyan nevet v√°lassz, aminek semmi k√∂ze hozz√°d, √©s olyan sz√°m√≠t√≥g√©prŇĎl kommentelj, ami nem a munk√°ltat√≥d√©.

John Cook ‚Äď amerikai testv√©roldalunk, a Gawker fŇĎszerkesztŇĎje ‚Äď √≠rt tavaly egy cikket How to Leak to Gawker Without (Hopefully) Getting Caught c√≠mmel, √©rdemes elolvasni. Ha szeretn√©d magyarul is elolvasni ezt a cikket, sz√≥lj √©s leford√≠tjuk.

Advertisement

Addig is kommentelj n√°lunk b√°tran!

R√©szletek: A Cink a Kinj√°n fut. A Kinj√°ra bel√©p√©shez sz√ľks√©ges minden kommunik√°ci√≥ HTTPS-en zajlik. Nem t√°rolunk IP-c√≠meket. A Kinj√°t egy amerikai v√°llalat, a Gawker Media k√©sz√≠ti. A Kinja szerverei az Amerikai Egyes√ľlt √Āllamokban vannak, a magyar rendŇĎrs√©g nem f√©rhet hozz√°juk. B√°rmilyen magyar hivatal vagy hat√≥s√°g csak a legal@gawker.com emailc√≠men tudja √©rdekeit √©rv√©nyes√≠teni. A vonal m√°sik v√©g√©n New York-i √ľgyv√©dek vannak. √Črtik a dolgukat.

Advertisement

Fotó: Rob Kints / Shutterstock.com