A Cink válogat – készüljünk a napsütésre!

Illustration for article titled A Cink válogat – készüljünk a napsütésre!

Most, hogy Albert megírta, hogy nem is olyan szar ez a tavasz, és hogy élvezzétek teljes, három hónapos valójában, úgy döntöttem, én inkább beharangoznám a nyarat. Hogy miért? Az időjárás-jelentés szerint hétfőtől napsütésben gazdag, meleg időre számíthatunk!

Advertisement

Egy ilyen hét pedig nem telhet el zene nélkül. Kiválogattam hat számot, van köztük friss, nem kimondottan friss és régi zene is. Az a közös bennük, hogy jól passzolnak napsütéshez, vízparthoz, láblógatáshoz, meg mindenhez, ami nyár. Ha végignézted, írd meg a kommentek között, te mire bólogatsz majd a napsütéses héten!

Advertisement

Kelemen Kabátban – Maradjatok gyerekek feat Eckü

A Kelemen Kabátban 2011-ben robbant be a köztudatba. Nyári Dallam c. slágerük jól futott annak idején, de azóta több zseniális daluk is megjelent. Új nagylemezük, a Maradjatok gyerekek nemrég debütált a Quarton. Itt a címadó dala:

Klangkarussel – Netzwer (Falls Like Rain)

A Klangkarussel osztrák duó elektronikus zenében utazik, itthon 2012 körül vált ismertté a nevük, ezzel a számmal. Legújabb klipjüket azzal az őrült ukrán sráccal forgatták, akinek hobbija a hihetetlen magasságokban való húzódzkodás.

Magyar Császári Pillanatművek – Helló-Belló

2012, Gellért-hegy. Pár srác a napfelkeltében az éjszakai csapatás után ottmaradt hipszterekkel forgatott egy szép videót egy egyszerű dalhoz.

Hó Márton és a Jégkorszak – Szandra

Ez itt Hó Márton dala a 2011-es Dalok a fürdőszobában című lemezről, egy olyan szóviccel, ami nélkül elviselhetetlen lenne a jövő heti hőség. Most írjam le, hogy mikor megyünk a Balatonra Soundra?

Four Tet – Ascii Bot

Four Tet egy előremutató, experimentális zenét játszó angol lemezlovas. Ez a szám az áprilisban megjelent lemezéről kikapcsolódáshoz, pihenéshez a legjobb.

+1. Surf Rock

A 60-as évek Amerikájában a surf rock mozgalomnál kevés menőbb dolog volt. A főleg instrumentális zenét játszó zenekarok a rock and rollt dél-amerikai és közel-keleti jegyekkel keverték. Itt a műfaj atyját, Dick Dalet láthatjátok egy 1963-as showban.

[Kép: Flickr/Szántai Károly]

Share This Story

Get our newsletter