A neve ellenére nem ember, hanem macska. Egyelőre, ha egészen pontos akarok lenni: kiscica.

Advertisement

Anonymusnak, mint a neve is mutatja, még nincs keresztneve. Viszont a Haszán családtól kaptuk, így vezetékneve eleve volt. Mivel sokat írok otthonról, ő viszont igen barátságos és még annál is sokkal kíváncsibb, egy hét alatt igazi munkatársammá vált. Ha nem az ölemből szerkeszt, rápattan a klaviatúrára és direktben megnyomja a billentyűket.

Anonymus igen csinos, oktalanul bátor, de szerencsére rugalmas a teste, így a rengeteg leesés ellenére még egyben van. A macskatartás első hetei olyasmik, mint a zenés tehetségkutatók hasonló időszaka, amikor még a félkegyelmű próbálkozókon lehet nevetni. Anonka nem tűnik félkegyelműnek, viszont nincs tisztában a különféle felületek tapadási együtthatójával.

Advertisement

Egyetlen egyszer sem hugyozott be sehová, mióta megérkezett, ami Füles kutyáról, a szálkás szőrű törpetacskóról sajnos nem mondható el. Irtó fura dolog ez, mert a macskát részben azért szereztük be, hogy Füles ne legyen olyan magányos és szomorú. Amióta elütötték a barátját, Pamacs kandúrt, egészen magába volt zuhanva.

Advertisement

Anontól viszont – nem túlzás – egyelőre retteg. A legjobb, amikor úgy találkoznak, hogy nem számít rá, és vinnyogva felpattan a levegőbe. El sem tudom képzelni, miért, hiszen Pamacs kétszer akkora volt, mint ő, Anon viszont nem nagyobb, mint a feje.

Advertisement

A rettegés mellett féltékeny is, ezért – bár teljesen szobatiszta ezer éve – elkezdte megjelölni minden közül pont a takarókat. Doppingszerként sosem gondoltam a tacskóhúgyra, de tegnap azt tapasztaltam, hogy még életemben ugrottam ki olyan gyorsan az ágyból, mint amikor lefekvéskor a paplant az arcomra húzva valami furcsán nyirkosat éreztem. Ezt kéne bevezetni ipari méretekben az atlétika és a kerékpározás világában!

Advertisement

Szóval, ő az új munkatárs. Lassan nevet kéne adni neki. Úgyis az lesz, amit a gyerekek mondanak, de ha van tipped, ne tartsd magadban, hátha ötletet merítenek belőle.

(Anon előélete nyitott könyv, azaz nyitott blog előttünk, Mira, a gazdája ugyanis szuperjó blogot csinált Olive-ról, az anyamacskáról, aztán a vemhességről és az újszülöttekről.)

Share This Story

Get our newsletter