Ez lett az eredménye a tegnap délben indított közvélemény-kutatásomnak. Sok ez, vagy kevés?

A harmada √ļgy j√∂tt ki, hogy amikor a szkr√≠nsatot csin√°ltam, valamivel harminc sz√°zal√©k alatti volt azok ar√°nya, akik azt mondt√°k, amennyiben a Jobbik megnyern√© a soron k√∂vetkezŇĎ v√°laszt√°sokat, akkor csomagoln√°nak √©s elh√ļzn√°nak, de ehhez m√©g j√∂n hat sz√°zal√©k, akiknek esz√ľk √°g√°ban sem lenne megv√°rni egy ilyen fejlem√©nyt. Ezen a ponton azonban be kell vallanom: b√°r eredetileg el√©gedett voltam a megadott opci√≥kkal, √©s √ļgy √©reztem, alaposan v√©giggondoltam mindent, ut√≥lag eszembe juott, azoknak is kellett volna biztos√≠tani klikkol√°si lehetŇĎs√©get, akik m√°r ez idŇĎ szerint sem √©lnek Magyarorsz√°gon, most mindegy, milyen okokb√≥l.

Advertisement

A csomagol√≥sak ar√°nya term√©szetesen kimagasl√≥, mint l√°tj√°tok, messze-messze lemaradva j√∂nnek ut√°nuk azok, akik szerint a Jobbik sem rosszabb a Fideszn√©l, majd azok, akik ellen√°ll√°st szervezn√©nek, illetve azok, akik szerint a felvet√©s h√ľlyes√©g, √©s Vona G√°bor p√°rtja soha nem ker√ľl korm√°nyra Magyarorsz√°gon. √Čn egy√©bk√©nt emezek t√°bor√°t vagyok sz√≠ves gyarap√≠tani, noha az ut√≥bbi idŇĎkben t√∂rt√©ntek ut√°n a kor√°bbin√°l sokkal kisebb meggyŇĎzŇĎd√©ssel hiszem ezt.

Advertisement

Ahogy a Minisztereln√∂k √ör is mondta, imm√°r a minden megt√∂rt√©nhet korszak√°ban √©l√ľnk!

Még három dolgot muszáj elmondanom ezzel a témával kapcsolatban.

Az egyik, hogy szerintem ez az egyharmad biztosan nem menne el, biztos vagyok benne, hogy sokan csak retorikai okokb√≥l szavaztatok √ļgy, ahogy. Ezt persze sz√°zsz√°zal√©kosan nem tudhatom, ez√©rt k√≠v√°ncsi is vagyok a v√©lem√©nyetekre, ha van kedvetek, kommentoljatok.

Advertisement

A m√°sik, hogy √©n egyszer m√°r elmentem onnan, ahol azelŇĎtt felnŇĎttem √©s sok√°ig √©ltem, m√©g egyszer nem csin√°ln√°m meg ugyanezt ‚Äď Feh√©roroszorsz√°gba sem emigr√°lok, csak vicceltem! ‚Äď, √©s nemcsak az√©rt, mert azon k√≠v√ľl, hogy viszonylag g√∂rd√ľl√©keny m√≥don tudok magyar nyelvŇĪ szavakat √©s mondatokat egym√°shoz illeszteni, semmi m√°shoz nem √©rtek semennyire. Vagyis b√°rmi lesz ‚Äď vagy annak az ellenkezŇĎje ‚Äď maradok helyettetek is, ok√©?

Advertisement

A harmadik, hogy mindenképpen nagy szerencse, hogy a Cinket bárhonnan is lehet olvasni, hiszen az internet nem ismer határokat. Ezt nevezem huszonegyedik századnak!