A Cink kérdez: te sziesztáznál?

Illustration for article titled A Cink kérdez: te sziesztáznál?

Az Országos Munkavédelmi Bizottság bedobta, hogy a melegebb nyarak miatt érdemes lenne bevezetni a sziesztát Magyarországon. Lenne egyáltalán értelme?

Advertisement

Az OMB ügyvivője szerint új munkavédelmi szabályozásra van szükség, legalább negyedóra pihenő kellene óránként a hőségben vagy melegüzemekben dolgozóknak. Rendszeres ital is kellene, de ezt meg nem minden esetben biztosítják.

Oké, én egy légkondícionált irodában dolgozom, de ebéd után mindig azon gondolkodom, hogy le kellene feküdni szundizni egyet a kanapéra. Mondjuk az visszatart, hogy az első pillanatban, hogy elalszom, legalább húsz kép készülne róla, amikor meg elkezdek horkolni, akkor meg még ennyi hangfelvétel. Viszont van egy közeli rokonom, aki meg olyan gyárakban melózik, ahol ilyen időkben is a napra járnak hűsölni.

Advertisement

Az OMB nem pont azt javasolja, ami a melegebb országokban szokás, tehát nem azt, hogy zárjon be minden bolt ebéd után és mindenki menjen haza aludni, hanem hogy többet pihenjenek az emberek. De milyen lenne, ha lenne szieszta Magyarországon. Ti tartanátok? Vagy úgy gondolnátok, hogy a posta biztos ilyenkor nem zár be, úgyhogy lehet menni csekket befizetni, amíg mindenki alszik? Megállna a gazdaság? Borulna a bioritmus?

Fotó: flickr / Sam Beddoes

Share This Story

Get our newsletter