Az Országos Munkavédelmi Bizottság bedobta, hogy a melegebb nyarak miatt érdemes lenne bevezetni a sziesztát Magyarországon. Lenne egyáltalán értelme?

Az OMB √ľgyvivŇĎje szerint √ļj munkav√©delmi szab√°lyoz√°sra van sz√ľks√©g, legal√°bb negyed√≥ra pihenŇĎ kellene √≥r√°nk√©nt a hŇĎs√©gben vagy meleg√ľzemekben dolgoz√≥knak. Rendszeres ital is kellene, de ezt meg nem minden esetben biztos√≠tj√°k.

Ok√©, √©n egy l√©gkond√≠cion√°lt irod√°ban dolgozom, de eb√©d ut√°n mindig azon gondolkodom, hogy le kellene fek√ľdni szundizni egyet a kanap√©ra. Mondjuk az visszatart, hogy az elsŇĎ pillanatban, hogy elalszom, legal√°bb h√ļsz k√©p k√©sz√ľlne r√≥la, amikor meg elkezdek horkolni, akkor meg m√©g ennyi hangfelv√©tel. Viszont van egy k√∂zeli rokonom, aki meg olyan gy√°rakban mel√≥zik, ahol ilyen idŇĎkben is a napra j√°rnak hŇĪs√∂lni.

Az OMB nem pont azt javasolja, ami a melegebb orsz√°gokban szok√°s, teh√°t nem azt, hogy z√°rjon be minden bolt eb√©d ut√°n √©s mindenki menjen haza aludni, hanem hogy t√∂bbet pihenjenek az emberek. De milyen lenne, ha lenne szieszta Magyarorsz√°gon. Ti tartan√°tok? Vagy √ļgy gondoln√°tok, hogy a posta biztos ilyenkor nem z√°r be, √ļgyhogy lehet menni csekket befizetni, am√≠g mindenki alszik? Meg√°llna a gazdas√°g? Borulna a bioritmus?

Fotó: flickr / Sam Beddoes