Bizonytalan, zavarodott vagy abban, hogy mit is szólj a nemzeti összetartozás napjához? Se lenyelni, se kiköpni nem tudod Trianont? Olvass velünk Bauer Tamást, és minden kisimul. Nem kell félni, a végén három perc alatt meg is gyógyítunk.

Advertisement

Albert az előbb olvasta fel nekem, mit írt ki Bauer Tamás exeszdéeszes és exgyurcsányista politikus a Facebookra a nöt alkalmából.

Az első öt sor után elnézően vihogtam:

A mai magyar establishment ma megint a nemzeti összetartozás napját ünnepli. A trianoni békeszerződés évfordulójának ünneplése nyilvánvalóan szamárság. A trianoni békeszerződés kész tényeket rögzített: az Osztrák–Magyar Monarchia szétesett, Magyarország románok, szerbek, horvátok, szlovákok lakta területei Romániához, Jugoszláviához, Csehszlovákiához kerültek, és a határokat a háborús győztesek javára vonták meg.

Advertisement

Aztán átmenet nélkül sikongatni kezdtem, akkora kegyetlen nagy bomba következett:

Addig több mint tízmillió nem magyar élt kisebbségi sorban Magyarországon, ezen túl két-három millió magyar került kisebbségi helyzetbe a szomszéd országokban. Aki ezt nemzeti tragédiának tekinti, az több jogot vindikál a magyaroknak, mint a szomszéd népeknek. Ez számomra nem elfogadható.

Ekkor nyitottam egy új fület, és letöltöttem a 100 százalék magyart a Romantikus Erőszaktól, ellenméregnek. Lanyha orbánozás következett, majdnem bele is aludtam:

Orbán, Kövér, Semjén és társaik azt hirdetik nagy lelkesen: minden magyar felelős minden magyarért. Ezt a mai Magyarországon belül sem gondolják komolyan. Erről szerintem Bogár László mondott igazat, amikor egy interjújában elmondta: két-hárommillió emberről le kell mondani, csak Orbán ezt nem mondhatja ki. A Fidesz társadalompolitikája mindenesetre ezt a felfogást tükrözi.

Advertisement

Hogy a legvége újra fölébresszen:

A románok, szerbek, szlovákok, horvátok is honfitársaink, az oroszok, angolok, németek is honfitársaink, és ugyanígy a szírek, irakiak, szomáliak, afgánok. Az természetes mindenkinek, hogy segítenünk kell a kárpátaljai magyaroknak, hiszen Ukrajnában háború van. De ugyanígy másoknak, akik háború elől menekülnek. Mikor tartjuk az emberi összetartozás napját?

Advertisement

Ekkor festettem piros-fehér-zöldre a Szerkesztőségi Lélegeztetőgépet, összekapcsoltam a számítógéppel és elindult az irredenta daldélután. Miután lement ez a dal:

nagy csattanás hallatszott. A két ellentétes előjelű hülyeség kioltotta egymást, mi pedig békésen tudtunk tovább számítógépezni.

Share This Story

Get our newsletter