Miután megírtuk, hogyan épít kormányzati szereplőkkel és háttérintézmények embereivel bloghálózatot az MTVA, az Átlátszó levelet írt nekik, hogy akkor ők is szeretnének ott blogolni, közsszolgálatilag. És nem küldték el őket a francba!

Tisztelt Erdélyi Katalin!

Örömmel vettük megkeresését, egyben tájékoztatjuk, hogy az MTVA jelezni fogja, mikor valósulhat meg az Ön által felkínált elképzelés. Addig is türelmét és megértését kérjük!

Tisztelettel:

MTVA – SAJTÓOSZTÁLY

Ezt válaszolták a közmédia sajtósai az Átlátszó munkatársának, aki levélben kereste meg őket. Erdélyi Katalin ugyanis elolvasta a Cink posztsorozatát a közpénzből épülő bloghálózatról, és a "közszolgálati szabályzatra" hivatkozva azt kérte, hogy az Átlátszó vagy legalább egy munkatársa hadd indítson ugyanitt blogot, ingyen.

Advertisement

A válasz egyáltalán nem jelent igent, a levél szigorúan véve annyit állít, hogy ha megvalósulhat a a dolog, majd szólnak, ami lehet holnap, egy év múlva vagy sohanapján. De akkor sem határozott nem, úgyhogy izgatottan várjuk, mi sül ki ebből.

Ez volt az első posztunk a csendben elindított kormányblogokról.

Ebben a posztban szólalt meg Szita Károly kaposvári polgármester, az egyetlen MTVA-s blogger, aki legalább egy mailcímet megadott az olvasóinak.

Advertisement

Ebben pedig maga az MTVA beszél arról, hogy meghatározó szereplók akarnak lenni blogfronton.

Share This Story

Get our newsletter