This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

A Cink felpiszkálta az Átlátszót, beszállnak a köztévé bloghálójába

Illustration for article titled A Cink felpiszkálta az Átlátszót, beszállnak a köztévé bloghálójába

Miután megírtuk, hogyan épít kormányzati szereplőkkel és háttérintézmények embereivel bloghálózatot az MTVA, az Átlátszó levelet írt nekik, hogy akkor ők is szeretnének ott blogolni, közsszolgálatilag. És nem küldték el őket a francba!

Tisztelt Erdélyi Katalin!

Örömmel vettük megkeresését, egyben tájékoztatjuk, hogy az MTVA jelezni fogja, mikor valósulhat meg az Ön által felkínált elképzelés. Addig is türelmét és megértését kérjük!

Tisztelettel:

MTVA – SAJTÓOSZTÁLY

Ezt válaszolták a közmédia sajtósai az Átlátszó munkatársának, aki levélben kereste meg őket. Erdélyi Katalin ugyanis elolvasta a Cink posztsorozatát a közpénzből épülő bloghálózatról, és a "közszolgálati szabályzatra" hivatkozva azt kérte, hogy az Átlátszó vagy legalább egy munkatársa hadd indítson ugyanitt blogot, ingyen.

Advertisement

A válasz egyáltalán nem jelent igent, a levél szigorúan véve annyit állít, hogy ha megvalósulhat a a dolog, majd szólnak, ami lehet holnap, egy év múlva vagy sohanapján. De akkor sem határozott nem, úgyhogy izgatottan várjuk, mi sül ki ebből.

Ez volt az első posztunk a csendben elindított kormányblogokról.

Advertisement

Ebben a posztban szólalt meg Szita Károly kaposvári polgármester, az egyetlen MTVA-s blogger, aki legalább egy mailcímet megadott az olvasóinak.

Advertisement

Ebben pedig maga az MTVA beszél arról, hogy meghatározó szereplók akarnak lenni blogfronton.

Share This Story

Get our newsletter