Illustration for article titled A Cink Bánkon bulizik jövő héten, gyertek a tóra ti is!

Jövő héten indul a Bánkitó Fesztivál. Tavaly voltam életemben először, akkor magával ragadott a feszt hangulata, azóta nem ereszt. Szerkesztőségünk egyik tagja fellépőként vesz részt, többen partiállatként vetjük magunkat a tóba.

Advertisement

A fesztivál krédója évek óta ugyanaz, elég egyszerű: a reklámokkal és különféle bankkártya- és sörszponzorokkal telezsúfolt, szupernagy és hiperhangos nagy fesztiválokkal szemben tartani egy olyan bulit, ahol a láblógatós másnapos chill, a biciklizés, vagy a donáldkacsázva sörözés ugyan olyan természetes része, mint az éjszakai eszeveszett veretés.

Nagy nemzetközi nevekre nem kell számítani, óriási hangulatra és jobbnál jobb magyar zenekarokra annál inkább. Csütörtökön föllép Inkei kolléga a Népi Papa és a Haverok nevű méltán elismert homoszexuális posztpunk formációjával. Ezen kívül lesz még igazi kalóz-ska a Csaknekedkislánynak köszönhetően, este pedig a Fran Palermo és az Akkezdet Phiai is fellép.

Advertisement

Én csütörtökön mindenképp ott leszek, aki pedig a Jalopnik-szerkesztőségének kulisszatitkaira kíváncsi, ha szerencséje van akár Petrány Máté kolégával is összefuthat.

Persze a többi napon is lesznek finomságok, pénteken Decentralizált Pálmafák, Meztelen Diplomaták, Belga és a többi. Szóval ha úgy van, tekerjetek vagy vonatozzatok le Bánkra, ha meg jöttök, keressetek minket itt kommentben vagy Népi Papa és a Haverokon!

Share This Story

Get our newsletter