A Chevrolet-nek b√ļcs√ļt inthet√ľnk, marad az elpuszt√≠thatatlan Opel, f√∂l√© pedig j√∂n a pr√©mium Cadillac az eur√≥pai z√°l√≥shaj√≥k ellen. A Chevrolet Magyarorsz√°gn√°l √°prilisig ketyeg az √≥ra.

2005-ben a General Motors √ļgy emelt a koreai Daewoo eur√≥pai modelljeinek preszt√≠zs√©n, hogy egyszerŇĪen kivezette a m√°rk√°t. A megl√©vŇĎ aut√≥kra n√©mi fel√°r√©rt r√° lehetett ragasztani a Chevrolet nyakkendŇĎj√©t, de az ezt ig√©nylŇĎk nyilv√°n csak csak egy l√©p√©sre voltak egy Ferrari-matrica beszerz√©s√©tŇĎl is. A Lanos persze ettŇĎl sem lett Corvette, de az aut√≥k minŇĎs√©ge t√©nylegesen javult.

√Ām hi√°ba volt a Chevrolet hajsz√°lnyival az Opel al√° √°razva, a v√°ls√°gt√≥l erŇĎsen megt√©p√°zott eur√≥pai piacon egym√°s elŇĎl sz√≠vta el a levegŇĎt a General Motors k√©t m√°rk√°ja. A Chevrolet-k v√°ltozatlanul Kore√°b√≥l √©rkeztek, az Opelek a n√©metektŇĎl, √©s b√°r egy bizonyos ponton m√©g a s√ļlyosan vesztes√©ges Opel bed√∂nt√©se is felmer√ľlt, a GM (Merkel erŇĎs nyom√°s√°ra) ink√°bb a sv√©d Saabot ny√≠rta ki, megmentve sokezer n√©met munkahelyet. A szalonokban meg maradt a kannibalizmus.

Ennek a ma reggeli bejelent√©s vet v√©get. 2016-t√≥l nincs Chevrolet Eur√≥p√°ban, kiv√©ve az irdatlan temp√≥ban fejlŇĎdŇĎ orosz piacot, meg persze a Corvette/Camaro p√°rost, melyet priv√°t importŇĎr√∂k sz√°ll√≠tanak majd, megtartva a gy√°ri garanci√°kat.

Advertisement

Az Opel fell√©legezhet, a GM farag a k√∂lts√©gekbŇĎl mik√∂zben igaz√°b√≥l semmit sem vesz√≠t, a BMW/Mercedes/Audi/Jaguar pedig felk√©sz√ľlhet a Cadillac-ek √©rkez√©s√©re, melynek legfrissebb modelljein√©l menŇĎbb aut√≥k igen r√©g nem k√©sz√ľltek Amerik√°ban.

Advertisement

A Chevrolet Magyarorsz√°gn√°l ilyen drasztikus l√©p√©sre nem sz√°m√≠tottak, √©s egyelŇĎre √°prilisig garant√°lt, hogy megj√∂nnek a fizet√©sek.