A v√°llalati levlist√°k legsz√≥rakoztat√≥bb pillanatai az elt√©vedt leveleknek, a v√°ratlan vallom√°soknak √©s az any√°z√°soknak k√∂sz√∂nhetŇĎk. √Čs persze megunhatatlan tr√©fa a homoszexualit√°s megvall√°sa az asztalszomsz√©d √≥vatlans√°gb√≥l nyitva hagyott g√©p√©n. A "v√°ratlan vallom√°s" kateg√≥ri√°ban arany√©rmes eset t√∂rt√©nt egy bar√°tommal, akinek a c√©g√©n√©l nem is a levelezŇĎlista, hanem a csetszoba a legfontosabb v√°llalati f√≥rum. Itt jelent meg a napokban a d√©lut√°ni cs√ļcsidŇĎszak k√∂zep√©n X. koll√©g√°t√≥l az, hogy "egy vallom√°ssal tartozom, amit nem lenne tisztess√©ges visszatartani.", majd k√©t m√°sodpercen bel√ľl j√∂tt a folyatat√°s: "r√ľh√∂s voltam". InnentŇĎl eln√©mult az egy√©bk√©nt folyamatosan funkci√≥tlanul viccelŇĎdŇĎ kollekt√≠va, √©s csak X. vallom√°sa nŇĎtt-n√∂vekedett a k√©pernyŇĎn:

(m√°r nem vagyok az) Apr-02 2:41 PM

még februárban szedtem össze, rövid kórházi tartózkodás alatt Apr-02 2:42 PM

szerencsére könnyen gyógyítható, már ha tudja az ember, hogy mivel áll szemben Apr-02 2:43 PM

van egy "infectoscab" nevŇĪ kenŇĎcs, azal kell bekennie mag√°t az embernek nyakt√≥l lefel√© 1x Apr-02 2:43 PM

ennyi, m√°r el is m√ļlt Apr-02 2:44 PM

a t√ľneteket nem lehet elt√©veszteni Apr-02 2:44 PM

semmi se viszket annyira, mint ez Apr-02 2:44 PM

nem nagyon fertŇĎzŇĎ, tulk√©pp csak k√∂zvetlen testi kontaktussal terjed Apr-02 2:45 PM

meg √°gynemŇĪvel, t√∂r√ľlk√∂zŇĎvel, stb Apr-02 2:46 PM

csak azért szólok, hogy ha netán vkinek viszketne Apr-02 2:46 PM

elviselhetetlen√ľl, akkor tudja, h. mit kell tenni azonnal Apr-02 2:46 PM

ne kelljen lefutnia azokat a köröket, amiket nekem kellett Apr-02 2:46 PM

EttŇĎl kezdve f√©l √≥r√°n kereszt√ľl nem volt egyetlen bejelentkez√©s sem, se egy vicc, se egy link, se egy k√©rd√©s, pedig ilyent√°jban norm√°lisan f√©l percenk√©nt k√∂zbesz√≥l valaki!

√Čn is n√©m√°n √ľltem az √≠r√≥asztalomn√°l, √©s azon mulattam magamban, hogy van-e olyan hipochonder a csapatban, aki most rettegve pr√≥b√°l √ļgy vakar√≥zni, hogy a t√∂bbiek ne l√°ss√°k. Az eset ugyanis a Gawker budapesti irod√°j√°ban t√∂rt√©nt.

Az√©rt mes√©ltem el ezt az eg√©szet, hogy b√°tor√≠tsak mindenkit, aki √°t√©lt m√°r hasonl√≥an klassz c√©ges levlist√°s vagy csetszob√°s pillanatokat, hogy v√°laszban √≠rja meg ez al√° a poszt al√°. Ha lehets√©ges, id√©zetekkel. Azt√°n eld√∂ntj√ľk, ki√© a legjobb sztori.

Az irod√°ban √©s a szerkesztŇĎs√©gben febru√°r √≥ta h√°la istennek nem t√∂rt ki r√ľh√∂ss√©gj√°rv√°ny!

Advertisement

A t√∂rt√©netet √©s a csetlogot term√©szetesen X. koll√©ga j√≥v√°hagy√°s√°val k√∂zl√∂m. A dramatiz√°l√°s sor√°n nem s√©r√ľlt meg egyetlen r√ľh sem.

Pallas Nagylexikona egy√©bk√©nt sodr√≥ lend√ľlettel √©s igen plasztikus k√©pekkel, mondjuk ki: sz√≥rakoztat√≥an √≠r a r√ľh√∂ss√©grŇĎl, nagyszerŇĪ olvasm√°ny:

r√ľh√∂ss√©g (scabies, gale), erŇĎs viszket√©ssel j√°r√≥ igen k√∂z√∂ns√©ges √©s √°rtatlan ragad√≥s bŇĎrbetegs√©g, melyet egy az atk√°k csal√°dj√°hoz tartoz√≥ √©lŇĎsdi √°llat, a r√ľhatka (l. Atkaf√©l√©k) okoz. Ha egy nŇĎst√©ny atka az emberi bŇĎrre jut, csakhamar bef√ļrja mag√°t a felh√°mba √©s ferd√©n lefel√© haladva annak m√©lyebb, nedvd√ļsabb r√©teg√©ig, onnan azt√°n a bŇĎr fel√ľlet√©vel p√°rhuzamos ir√°nyban halad elŇĎre; igy j√∂nnek l√©tre az u. n. atkamenetek, melyek keskeny, 1-2 cm.-nyi, n√©ha m√©g hosszabb, majd egyenes ir√°nyban, majd pedig kacska√≥san lefut√≥, szabad szemmel j√≥l l√°that√≥ √©s eg√©szen jellegzetes meneteket k√©peznek, amelyek k√ľlsŇĎ nyil√°sa a bel√© jutott piszokt√≥l s√∂t√©tebb, belsŇĎ, vakon v√©gzŇĎdŇĎ v√©g√©ben pedig egy f√©nylŇĎ feh√©r pontocska √ľl, ez az atka, amelyet kev√©s gyakorlotts√°g mellett k√∂nnyen ki lehet egy hegyes k√©ssel v. lancett√°val a menetbŇĎl emelni √©s g√≥rcsŇĎ alatt megvizsg√°lni.

Advertisement

A teljes szócikk itt olvasható el. Hajrá, bátorság, jöjjenek a magyar cégek vicces titkai!