This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

A bűn utcája még mindig véres (18+)

Illustration for article titled A bűn utcája még mindig véres (18+)

Egy ország ismerte meg a Murányi utcát, miután ma délelőtt egy rendőrautó üldözőbe vett egy piros, Seat típusú személygépjárművet, majd eldördült egy pisztoly. Lövöldözés, tűzharc, fegyverek - a helyszínen néztünk szembe a veszéllyel. Hátborzongató riport következik.

Advertisement

Amint értesültünk a ma délelőtti eseményekről, három óra múlva már úton is voltam a Murányi és a Peterdy utca - akkora már legendás - találkozása felé. Hetedik kerület, közel a Hősök tere, nem is vagyok meglepődve, hogy itt találta el országunkat a bűn nyila. Mondanom sem kell, nagyon izgultam. "Mindent az olvasókért" - mormoltam magamban, amint leszálltam a sárga metróról a Kodály köröndnél. Senki más nem szállt le rajtam kívül. Véletlen? "Nem hiszem" - hittem. Miközben egyre közelebb kerültem az ominózus utcasarokhoz, táblák figyelmeztettek a veszélyre.

Illustration for article titled A bűn utcája még mindig véres (18+)
Advertisement

Csúszásveszély, omlásveszély? Sokkal inkább idegössze-omlásveszély.

Amikor megpillantottam a Murányi utcát, nem hittem a szememnek. Minden úgy nézett ki, mintha mi sem történt volna. Emberek is csak alig kószáltak az utcán, valószínűleg mindenki inkább visszahúzódott otthonába.

Advertisement

Csak a sarki bolt volt nyitva, be is tértem. Vettem egy ásványvizet, hogy kicsit lenyugodjak. A pénztárnál ülő, ötvenes éveiben járó férfit kérdeztem a történtekről. Ő nem látott semmit az esetből, de rengeteg interjút kellett adnia a délelőtt folyamán. Tévések, rádiósok, de még internetes oldalak újságírói is faggatták. A nevét is elárulta nekem: Sanyi. Sanyin látszott, hogy már sok mindent látott, ez az eset sem törte meg. Elköszöntem tőle, majd távoztam a boltból.

Illustration for article titled A bűn utcája még mindig véres (18+)
Advertisement

A bolttal szemben megpillantottam egy kis üzletet. Előtte két fiatal srác dohányzott. Egyből sejthették, hogy újságíró vagyok, mert úgy tettek, mintha nem félnének. Ők sem láttak semmit az esetből, de nevük elhallgatását kérték tőlem.

Nagyon fura érzés fogott el. Pár órával ezelőtt a rendőrség igazoltatott egy férfit, aki autóba ült, majd elhajtott. A rendőrök utánamentek, üldözték, majd feltehetőleg kilőtték kocsijának kerekét. Ezután a férfi elrohant, de szerencsére elfogták. Drogügyről lehet szó. És minderre már csak a Murányi utca felpattogzott kövei emlékeztetik és figyelmeztetik az utókort.

Advertisement
Illustration for article titled A bűn utcája még mindig véres (18+)

Az eset egyébként a Peterdy utcában történt.

Share This Story

Get our newsletter