This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

A budapesti Costes a világ 25. legjobb étterme

Illustration for article titled A budapesti Costes a világ 25. legjobb étterme

Az imént jöttek ki a Tripadvisor közösségi utazós oldal 2014-es toplistái sok kategóriában, és ennek a végére fért be éppen Gerendai Károly Michelin-csillagos Costese. Tudjátok, ez volt az első magyar műintézmény, ami megkapta azt a nagyszabású elismerést is Budapesten.

Advertisement

A Travelers Choice Awardot nem pontszámok alapján osztják – a szimpla fogyasztói listán még csak a Budapest top 10-ben sincs ott a Costes, érdekes egyébként, hogy ott a másik két magyar csillagos, az Onyx és a Borkonyha megelőzi –, hanem a legeslegjobbak közül választják ki a különösen roppant jókat a szerkesztők. Vagyis csupa őrülten menő michelines közé került be a Ráday utcai étterem.

Erre a teljesítményre mindanannyian büszkék lehetünk, sokkal nagyobb dolog ez, mintha mondjuk a magyar futballválogatott kijutna az Európa-bajnokságra. Hiszen étteremből sokkal-sokkal több van, mint futballválogatottból.

Advertisement

Úgyhogy ha énnékem sok pénzem lesz, felülök a repülőre tényleg kipróbálom már, hogy milyen a Costes. Egyszer már majdnem megtörtént, de aztán mégsem.

Share This Story

Get our newsletter