This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

A Budapest Airport nem vett tudomást az irdatlan ködről

Illustration for article titled A Budapest Airport nem vett tudomást az irdatlan ködről

Egyesek már este 11-kor szóltak Facebookon, hogy valami gáz lehet, mert fura köröket írnak le a gépek. Csak utólag tudtak kiadni egy közleményt.

Advertisement

A fenti képet 12 órája posztolták be Facebookra, egy felhasználó azt kérdezgeti, hogy a Flightradar nevű járatkövető honlapon ezt látja, ugyan miért történik ez.

Akkora köd volt Budapesten, hogy éjjel és hajnalban 14 gép nem tudott leszállni a Budapest Airportnál, az utasokat vagy Bécsbe, Pozsonyba, Belgrádba, vagy Linzbe vitték, onnan pedig buszok szállították őket a fővárosba. Ezt ma reggel tudtuk meg, amikor a reptér végre hivatalos közleményt adott ki a ködhelyzetről, az utóbbi 12 órában viszont csak találgatni lehetett, hogy mégis mi a túró történik.

Advertisement

Ugyanis a Budapest Airport hivatalos honlapján és Facebookján semmi, de tényleg semmi információ nem volt arról, hogy mi történik. A honlapon még mindig egy büdös szó nincsen arról semmilyen nyelven, hogy köd miatt problémák voltak a leszállással.

Facebookon azt írta az egyik hozzászóló, hogy a honlapon még mindig úgy írtak egy járatot, mintha menetrendszerint szállna le Budapesten, holott a tervezett érkezési idő előtt már régen leszállt Pozsonyban. Az emberek jobb híján egymásnak üzengetnek, mert a hivatalos közlemény nagyjából ennyi részletet írt:

A repülőgépek kitérő állomásokon szálltak le, javarészt Bécsben, Pozsonyban és Linzben. Az Aeroflot járata Belgrádban landolt - mondta el Hardy Mihály. Közölte, az utasok többségét buszokkal szállítják Budapestre. Hardy Mihály hozzátette, várhatóan a délelőtt folyamán javul majd a helyzet, és felszáll a köd. A repülőtér két futópályája közül az egyiken már 500 méter körüli a látótávolság. A másikon azonban még mindig nagyon sűrű a köd.

Advertisement

A honlapon az utolsó friss hír november 11-i, arról szól, hogy elindult az East Midlands-járat, Facebookon pedig egy november 15-i posztban hirdetnek egy nyereményjátékot.

Share This Story

Get our newsletter