Nem t√∂k√∂lt¬†Nagy-Britannia ad√≥hivatala, a HRMC √∂sszeszedte a 32 legnagyobb k√°rt okoz√≥ ad√≥csal√≥t √©s egy nyilv√°nos Flickr-gal√©ri√°ba rakta a k√©peiket, n√©vvel, let√∂ltendŇĎvel √©s a simlis aktivit√°s megnevez√©s√©vel egy√ľtt.

Ez a nagy k√©pen p√©ld√°ul Murugasan Natarajan, aki 2 milli√≥ fontnyi v√°mot csalt el azzal, hogy azt √°ll√≠totta, gy√∂mb√©rt import√°l, de k√∂zben fokhagym√°t vitt az orsz√°gba, ez√©rt pedig hat √©vet kapott. Vannak, akik sz√©nmonoxid-kv√≥t√°kkal kereskedtek illeg√°lisan, m√°sok cigit csemp√©sztek bab√°kba rejtve, a legt√∂bbet egy√©bk√©nt egy n√©gyfŇĎs banda okozta, akik z√°rjegyes alkoholt vittek Angli√°ba Franciaorsz√°gb√≥l √©s ezzel 50 milli√≥ fonttal k√°ros√≠tott√°k meg az √°llamot.

A m√≥dszernek van kritikusa is, a multinacion√°lis c√©gek ad√≥csal√°sait vizsg√°l√≥¬†Tax Research UK munkat√°rsa¬†Richard Murphy azt mondta a Guardiannek, hogy¬†a lista elitista: nincsenek rajta a sz√©p emberek, akik enn√©l sokkal t√∂bbet sikkasztottak √©s Sv√°jcban tartj√°k a p√©nz√ľket. Murphy szerint a HRMC csak a kisemberek ut√°n ment.

(A¬†tippet k√∂sz√∂nj√ľk Hamvas B√°lintnak.)