√öjra az egyszer m√°r nagyot buk√≥ Dunga lett a futballkapit√°ny, akivel biztos nem fognak h√©t g√≥lt kapni ‚Äď de r√ļgni sem.

MeglepŇĎ v√°laszt adott a brazil futballsz√∂vets√©g a v√°logatott l√°tv√°nyos √∂sszeoml√°s√°ra: a lemondott Luiz Felipe Scolari helyett azt a Dung√°t k√≠n√°lt√°k meg ism√©t a kapit√°nys√°ggal, akivel egyszer m√°r p√≥rul j√°rtak.

M√©g meglepŇĎbb, hogy a vezetŇĎk abban a kapit√°nyban l√°tj√°k a megold√°st a probl√©m√°kra, akinek idej√©n Braz√≠lia minden addigin√°l defenz√≠vebb focit j√°tszott, √©s ahelyett, hogy kerestek volna valakit, akivel el lehetne indulni √ļj utakon, ink√°bb abban b√≠znak, hogy legal√°bb nem fognak sok g√≥lt kapni.

A futballistak√©nt szint√©n semmilyen v√©dekezŇĎ k√∂z√©pp√°ly√°s, Dunga csapata n√©gy √©ve a nyolc k√∂z√∂tt esett ki, akkor a mostanin√°l gyeng√©bb holland csapat b√ļcs√ļztatta. Dunga r√∂gt√∂n a v√©b√© ut√°n t√°vozott, √©s kevesen sajn√°lt√°k.

R√°ad√°sul ut√°na sem halmozott sikert sikerre: elŇĎbb a K√∂zel-Keleten edzŇĎsk√∂d√∂tt, majd hazament, le√ľlt az Internacional kispadj√°ra, ahol mind√∂ssze f√©l √©vig h√ļzta, mielŇĎtt kir√ļgt√°k volna. Most √ļjra ŇĎ a brazil sz√∂vets√©gi kapit√°ny.

Advertisement

Fotó: AP Photo/Felipe Dana