This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

A Bors szerkesztői először találkoztak trollokkal. Visítva menekültek!

Illustration for article titled A Bors szerkesztői először találkoztak trollokkal. Visítva menekültek!

"Jé ez burrog is", mondta a szovjet favágó, amikor háromheti favágás után bekapcsolták neki a láncfűrészt. De a Bors Alföldi-hisztije nevetségesebb felismerés, mint ami az ismert viccben van.

Advertisement

Amikor megláttam a Bors cikkének címét, hogy MEGFENYEGETTÉK ALFÖLDI RÓBERTET, aztán a leadben, hogy "Fékevesztett indulatokat váltott ki az újraértelmezett rockopera rendezője", arra gondoltam, hogy véres kardott kapott borítékban, vagy legalábbis egy negyed Koppányt gyömöszöltek a postaládájába.

A hírt ráadásul mások is átvették, tök ugyanezzel a címmel. Ha ez a rockopera PR-akciója, akkor le a kalappal!

Advertisement

Persze kiderült, hogy csak "egyes internetes fórumozók" voltak a tettesek, és ennél a pontnál jöttem rá, hogy a Borsban egyszerűen még nem találkoztak élő trollal.

„Ütős lett a modern feldolgozás. Hát, ha találkozok ezzel a... Alföldivel, akkor valóban az lesz. Ütős.” „Húzzanak a dögkútba!” „Alföldi a sátán lelkéből táplálkozik. Horrort tákoltak össze és támadják a nemzet emberi és közösségi méltóságát.” Ez négy, még idézhető vélemény a több ezer internetes fórumokról, ahol az István, a király új, Alföldi Róbert-rendezte feldolgozását kommentálják a beírók.

Advertisement

Bár a beírók szó, annyira tetszik, hogy hajlandó vagyok érte megbocsátani nekik azt is, hogy az esetről megkérdezték Réz Andrást, ugyanakkor javaslom, hogy edzésképp olvassanak Index-címlapos blogokat, vagy Cinket, vagy Facebookot vagy internetet.

Szofttroll-ügyben meg elég ha a magyar pártok MTI OS közleményeit tanulmányozzák.

Advertisement

/Kép: Tengeri troll – a norvég Theodor Kittelsen ábrázolásában 1887-ből via: Wikipedia/

Advertisement

Hé, ez a CINK! Kövesd Facebookon!

Share This Story

Get our newsletter