This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

A bluetoothos pénztárca egyáltalán nem hülyeség

Pedig elsőre nem igazán értettem, hogy mi a jó abban, ha össze tudom kötni a pénztárcámat a telefonommal. Most viszont azt érzem, szükségem van egy ilyen eszközre.

Advertisement

A Woolet egyelőre csak egy Kickstarter-kampányban létezik, de a kért 15 ezer dollárt már meg is kapták a fejlesztők, sőt, annak több mint a négyszerese gyűlt össze eddig, pedig még 31 nap van hátra a finanszírozásból.

Advertisement

Maga a bőr pénztárca – ami egyébként elég jól néz ki szerintem – száz dollárnál kezdődik. Ez elég borsos ár – majdnem 30 ezer forint –, cserébe viszont egy csomó mindent tud majd.

Miután összekapcsoltuk a telefonunkkal, és felraktuk a hozzá járó appot, a készülékünk jelezni fogja, ha a tárca az általunk meghatározott – 6–25 méter közötti – távolságra keveredik tőlünk. Sőt, egyes darabokba még hangszórót is raknak, úgyhogy ha akarjuk, a pénztárca gombnyomásra ugatni is fog, hogy könnyebben megtaláljuk.

Advertisement

Egyébként az applikáció 0.4 méteres pontosággal képes jelezni az elvesztett tágy helyzetét amíg az hatótávolságon belül van, úgy, hogy jelzi, épp közeledünk vagy távolodunk tőle. Ha pedig nagyon eltűnne a tárcánk, akkor engedélyezhetjük, hogy a többi felhasználó telefonja is érzékelje, és amint valaki a közelébe kerül, értesítést kapunk a GPS-koordinátákról. Bizonyos támogatások mellé egyébként egy hasonló elven működő kulcstartó jár.

Az egész ötlet egyetlen gyenge pontja – az ára mellett – az energiaellátás. A készítők valami olyan megoldást ígérnek, ami vagy a testhőmérsékletünk, vagy a mozgásunk segítségével tölti az amúgy keveset fogyasztó chipet, de végleges, megbízható megoldás még nincs.

Advertisement

via Gizmodo

Share This Story

Get our newsletter