Illustration for article titled ​A Blikk főszerkesztője vezeti mostantól a Népszabadságot

Meglepően jó ötletnek tűnik így elsőre Murányi Marcell kinevezése, az elmúlt években a Blikk második oldala volt a legérdekesebb nyomtatott magyar politikai napilap.

Advertisement

Bulvárosodás? Sokkal inkább józan mentési kísérletnek tűnik, hogy az utóbbi időben már egy Harrach Péter-beszéd unalmassági színvonalára süllyedt Népszabadságot az időtlen idők óta a Bikket főszerkesztő Murányira bízták. A bulvár napilap ugyanis az ő irányítása alatt megmutatta, hogy ha akar, egészen jó magyar belpolitikai sztorikat tud kiásni és futtatni. Kifejezett blikkes specialitás lett például a hatalmukkal visszaélő, közpénzből utazgató, az utcát a garázsukig lebetonozó önkormányzati és parlamenti képviselők lebuktatása.

A nagyközönség reakcióiról fogalmam sincs, de az biztos, hogy a reggelét a legtöbb, általam ismert belpolitikai újságíró lap második oldalával kezdte. Egyrészt a sűrűn előforduló jó sztorik miatt, másrészt mert ez a tematika a Blikkben erre az egy oldalra van összezsúfolva, így egy pillantással átlátni, hogy van-e valami érdekes. De a blikk.hu is bekerült az online hírszerkesztők feedjeibe, hiszen érdekes hírforrássá változott azoknak is, akik nem Stohl András sminkesének a szomszédjára kiváncsiak.

Advertisement

Baromi kíváncsi vagyok, hogy Murányi képes lesz-e bármit is kitalálni a Népszabadságot körüllengő unalmasság ellen.

(va index)

Share This Story

Get our newsletter