This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

A BKV is elismerte, hogy életveszélyes a hármas metró

Illustration for article titled A BKV is elismerte, hogy életveszélyes a hármas metró

Ilyet elég régen játszottunk, miért ne kezdhetnénk újra? Melyik párté ez a közlemény?

A … szerint felháborító, hogy a BKV csak akkor hajlandó elismerni azt, hogy életveszélyes a hármas metró, amikor így próbálja meggyőzni a Közbeszerzési Döntőbíróságot az amúgy is korrupciógyanús metrófelújítási tender minél gyorsabb elbírálásáról. A párt szerint a hármas metró körüli évek óta húzódó kálvária, vagy a nyári időszakban életveszélyessé váló BKV buszok csak újabb bizonyítékai annak, hogy Budapesten jelenleg nem reális az olimpia megrendezése.

A BKV drámai hangú levéllel próbálta meggyőzni a Közbeszerzési Döntőbíróságot, hogy engedélyezze a hármas metró szerelvényeinek az orosz Metrovagonmas általi felújítását. Egy olyan tenderen, melyről az olcsóbb ajánlatot adó észt pályázót kizárták, és mely végül jó eséllyel drágább lesz, mintha új kocsikat vásárolt volna a főváros. Az … szerint hónapokkal ezelőtt meg kellett volna kezdeni a hármas metró felújítását, így nehezen elfogadható, hogy a főváros számára miért csak most vált sürgőssé, és miért nem tájékoztatták a lakosságot korábban a hármas metró életveszélyes állapotáról.

A … továbbra is azt gondolja, hogy komolyan vehetetlen és felelőtlen a budapesti olimpia vágyálma mindaddig, amíg a főváros vezetése még a közösségi közlekedést használók biztonságát sem tudja garantálni.

Advertisement

Rákeresni természetesen nem ér.

Share This Story

Get our newsletter