A BKK feljelentette Vitézy Dávidot

Illustration for article titled A BKK feljelentette Vitézy Dávidot

Tarlós István káderei üzleti titok megértésének alapos gyanúja miatt tettek feljelentést a főpolgármester által kiutált népszerű BKK-exvezér ellen. Az Index szerint nála van az átadás-átvételi dokumentum. Mikor kötöttek bele így utoljára Orbán Viktor bármelyik családtagjába?

Vitézy Dávid munkaviszonyának megszűnésekor nem tett eleget a társaság adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzatában foglalt kötelezettségének.

Advertisement

Ezzel indokolta az ügyészségi feljelentést a Dabóczi Kálmán BKK-vezérigazgató által aláírt közlemény. Majd egy kicsit, de csak egészen kicsit értelmezte a feljelentés okát:

Valószínűsíthető, hogy a volt vezérigazgató jogosulatlanul birtokol adatvagyont, amely megvalósíthatja az üzleti titoksértés bűntettét, alkalmas lehet vagyoni hátrány okozására, jogtalan előnyszerzésre.

Advertisement

Ez még mindig az igazi sötét, tartalmatlan, informálás helyett ködösítésre való bürokratanyelv.

Az Index cikke konkrétabb tippet tartalmaz:

Információink szerint Vitézy Dávidnál maradt a BKK átadás-átvételi dokumentációjának egyik példánya, ez lehet az az adatvagyon, amire a feljelentés hivatkozik. A dokumentáció vaskos, sok ezer oldal, és az átadott-átvett tárgyaktól kezdve a cég szerződéslistáján, iratlistáján, a projektek, közbeszerzések aktuális státuszán keresztül a szakterületek és vezetők teljességi nyilatkozatáig sok adatot tartalmaz, ami egy 180 milliárdos cég hétköznapi működése során összejön.

Advertisement

Az Index szakértői erre azt mondták, amit bárkinek mondana a józan esze: ha valóban ennyi Vitézy bűne, akkor ez sovány lesz bármilyen szívatáshoz, hiszen nagyjából ez egy átlagos céges átadás-átvétel módja. De azt senki sem tudja pontosan, hogy a BKK mire alapoz.

Keresem az érintetteket, amint valaki a hálóba kerül, frissítek vagy inkább újat posztolok.

Advertisement

Vitézy üldözése már csak azért is meglepő fejlemény, mert amellett, hogy sikeresen vezette a BKK-t, Orbán Viktor tág családjának tagja.

Share This Story

Get our newsletter