Patton Oswalt amerikai komikus egyszer azt mondta a Bibli√°r√≥l, √©s most kicsit √°tfogalmazom, hogy ha valaki mondjuk a Z√∂ld l√°mp√°s k√©preg√©nyeket venn√© ennyire komolyan, s√ľltbolondnak n√©zn√©k. Most valaki mindenkin√©l komolyabban vette, de kicsit m√°s szempontb√≥l: Daniel G. Taylor megvizsg√°lta benne az ellentmond√°sokat √©s egy k√∂nnyen b√∂ng√©szhetŇĎ √°br√°ban √∂sszegyŇĪjt√∂tte ŇĎket.

A Gizmodo szerint Taylornak nem c√©lja kritiz√°lni vagy darabjaira szedni a k√∂nyvet, hanem ink√°bb az √©rdekli, hogy felfejtse benne az eg√©sz t√∂rt√©neten √°t√≠velŇĎ sz√°lakat. Az √°br√°n minden f√ľggŇĎleges k√©k vonal egy k√ľl√∂n fejezetet jelez, idŇĎrendi sorrendben. A v√∂r√∂s √≠vek pedig k√©rd√©sek egy bizonyos szem√©llyel vagy egy √°ll√≠t√°ssal kapcsolatban. A k√©rd√©sek k√∂z√∂tt vannak olyan nagyobb sk√°l√°j√ļak, mint hogy Meddig tartott az √∂z√∂nv√≠z? √©s olyan r√©szletekbe menŇĎek is, mint p√©ld√°ul a M√°ria Magdal√©na boldog volt vagy szomor√ļ amikor megl√°tta a felt√°madott J√©zust? Ha r√°kattintotok egy v√∂r√∂s vonalra, az r√∂gt√∂n odavisz a megfelelŇĎ (angol nyelvŇĪ) id√©zetekhez, amiket az online is olvashat√≥ Skeptic's Annotated Bible oldalon is megtal√°lhattok.

Taylor nem kiz√°r√≥lag az ellentmond√°sokat gyŇĪjt√∂tte √∂ssze, hanem azt, hogy a Biblia bizonyos r√©szein mennyi alkalommal szerepel erŇĎszak, illetve nŇĎket vagy melegeket √©rŇĎ diszkrimin√°ci√≥ vagy gyŇĪl√∂let.