This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

A Biblia 463 ellentmondása egy pofás infografikában

Illustration for article titled A Biblia 463 ellentmondása egy pofás infografikában

Patton Oswalt amerikai komikus egyszer azt mondta a Bibliáról, és most kicsit átfogalmazom, hogy ha valaki mondjuk a Zöld lámpás képregényeket venné ennyire komolyan, sültbolondnak néznék. Most valaki mindenkinél komolyabban vette, de kicsit más szempontból: Daniel G. Taylor megvizsgálta benne az ellentmondásokat és egy könnyen böngészhető ábrában összegyűjtötte őket.

Advertisement

A Gizmodo szerint Taylornak nem célja kritizálni vagy darabjaira szedni a könyvet, hanem inkább az érdekli, hogy felfejtse benne az egész történeten átívelő szálakat. Az ábrán minden függőleges kék vonal egy külön fejezetet jelez, időrendi sorrendben. A vörös ívek pedig kérdések egy bizonyos személlyel vagy egy állítással kapcsolatban. A kérdések között vannak olyan nagyobb skálájúak, mint hogy Meddig tartott az özönvíz? és olyan részletekbe menőek is, mint például a Mária Magdaléna boldog volt vagy szomorú amikor meglátta a feltámadott Jézust? Ha rákattintotok egy vörös vonalra, az rögtön odavisz a megfelelő (angol nyelvű) idézetekhez, amiket az online is olvasható Skeptic's Annotated Bible oldalon is megtalálhattok.

Illustration for article titled A Biblia 463 ellentmondása egy pofás infografikában
Advertisement

Taylor nem kizárólag az ellentmondásokat gyűjtötte össze, hanem azt, hogy a Biblia bizonyos részein mennyi alkalommal szerepel erőszak, illetve nőket vagy melegeket érő diszkrimináció vagy gyűlölet.

Share This Story

Get our newsletter