Régi társaknál kötött ki Pintér Sándor egykori, mostanában szépen gyarapodó cégbirodalma, írja tényfeltáró jelleggel az Origo.

PethŇĎ Andr√°s alapos cikke azt sz√°lazgatja, hogyan ker√ľlt a miniszter √°ltal az elsŇĎ Orb√°n-korm√°ny buk√°sa ut√°n megv√°s√°rolt, majd a 2010-es v√°laszt√°sok elŇĎtt lepasszolt Civil Biztons√°gi Szolg√°lat n√©h√°ny h√≥nappal ezelŇĎtt olyan emberekhez, akik t√∂bb sz√°lon k√∂tŇĎdnek hozz√°. Mindez az√©rt is √©rdekes, mert a CBSZ az elm√ļlt √©vekben eg√©sz j√≥l szerepelt bizonyos k√∂zbeszerz√©seken, amirŇĎl a miniszter a parlamentben azt mondta, "az eladott c√©g k√©sŇĎbbi beszerz√©seihez, a k√∂zbeszerz√©sen val√≥ indul√°s√°hoz √©s nyer√©seihez az √©gadta vil√°gon semmi k√∂z√ľnk nincs".

A c√©g 2010-ben t√©nyleg olyanokhoz ker√ľlt, akiknek nem volt kimutathat√≥ kapcsolatuk Pint√©rrel, az √ļj tulajdonosoknak - T√∂lgyesi Vilmosnak √©s Szab√≥ P√©ternek h√≠vj√°k ŇĎket - ellenben van. Ezzel egy√ľtt a BM azt v√°laszolta a vonatkoz√≥ megkeres√©sre: "A bel√ľgyminiszter √ļr m√°s tulajdon√°r√≥l nem tud nyilatkozni." Nyilv√°n h√°r√≠tott mindenki m√°s is. A t√∂bbit olvass√°tok el az √ļjs√°gban.

Pint√©r S√°ndor am√ļgy a legsikeresebb miniszter napjainkban, v√©gigcsin√°lta mind a k√©t Orb√°n-ciklust, √©s minden jel szerint kin√©z neki egy harmadik is.