This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​A belügyminiszter úr más tulajdonáról nem tud nyilatkozni

Illustration for article titled ​A belügyminiszter úr más tulajdonáról nem tud nyilatkozni

Régi társaknál kötött ki Pintér Sándor egykori, mostanában szépen gyarapodó cégbirodalma, írja tényfeltáró jelleggel az Origo.

Advertisement

Pethő András alapos cikke azt szálazgatja, hogyan került a miniszter által az első Orbán-kormány bukása után megvásárolt, majd a 2010-es választások előtt lepasszolt Civil Biztonsági Szolgálat néhány hónappal ezelőtt olyan emberekhez, akik több szálon kötődnek hozzá. Mindez azért is érdekes, mert a CBSZ az elmúlt években egész jól szerepelt bizonyos közbeszerzéseken, amiről a miniszter a parlamentben azt mondta, "az eladott cég későbbi beszerzéseihez, a közbeszerzésen való indulásához és nyeréseihez az égadta világon semmi közünk nincs".

A cég 2010-ben tényleg olyanokhoz került, akiknek nem volt kimutatható kapcsolatuk Pintérrel, az új tulajdonosoknak - Tölgyesi Vilmosnak és Szabó Péternek hívják őket - ellenben van. Ezzel együtt a BM azt válaszolta a vonatkozó megkeresésre: "A belügyminiszter úr más tulajdonáról nem tud nyilatkozni." Nyilván hárított mindenki más is. A többit olvassátok el az újságban.

Advertisement

Pintér Sándor amúgy a legsikeresebb miniszter napjainkban, végigcsinálta mind a két Orbán-ciklust, és minden jel szerint kinéz neki egy harmadik is.

Share This Story

Get our newsletter