Szuper lehet a hangulat a Fideszen belül, ha a párt egyik fiatal üstökösének rémült Facebook-posztban kell bizonygatnia ország-világ-pártvezetés előtt, hogy attól még nem kommunista, hogy lájkolta Bajnai Gordont.

Soha nem láttam még viccesebb politikai témájú fotót, mint azt, amin Oroján Sándor, a Fidelitas operatív alelnöke, a Heves megyei önkormányzat fideszes képviselője, Dr. Nyitrai Zsolt, miniszterelnöki biztos miniszterelnökségi főtanácsadója saját magát egy Fidesz-logós iPaddel a kézben fotózza le. Mindezt azért, hogy az alatta lévő írott szöveghez képest vizuálisan is bebizonyítsa, hogy ő tényleg fideszes. Mert a párton belülről támadások érték, amiért valaki kiszúrta, hogy lájkolta Bajnai és az MSZP oldalát.

Amúgy létezik annál szájerjózsefistább politikai aktus mint Apple-termékkel fotózni egy Apple-terméket tartó fideszest?

Advertisement

És egyáltalán, mi az a tárgy, ami a legerősebben bizonyítja, hogy az ember tényleg fideszes? Tényleg elég ehhez egy pártlogó az iPaden? Nem kéne ennél több? Mondjuk beletörölnie a lábát egy Bajnai-képbe? Vagy Harrach Péter: Napirend előtt című kötetének 672-dik oldalát olvasgatnia?

Mi lett volna, ha valaki mondjuk lefotózza, hogy kezet fog Szigetvári Viktorral? Kénytelen lett volna kitenni egy videót arról, ahogyan a mellkasára tetováltatja Szijjártó Péter visszahúzós cselét?

Advertisement

Az egészben az a legviccesebb, hogy Oroján Sándornál tényleg nem létezik 100 százalékosabb, ötcsillagosabb, szolgalelkűbb, a pártvonalat mókásan még túl is teljesítő fideszes az egész világon. Ő írta ugyanis azt a legendás, Schmitt Pinokkió Pál bukott köztársasági elnököt védő blogposztot, ami ezt a meghaladhatalan bekezdést is tartalmazza:

Ki az, aki nem puskázott a suliban? Ki az, aki nem hajtogatott papírrepülőt, nem köpőcsövezett rizsszemet a feszes hátsójú fiatal napközis nénire, majd nevetett az egész délutános csoporttal? (Na jó, ez utóbbi valóban nem olyan szűk réteg) És tegyük szívünkre a kezünket: olyan nagy bűn, ha egy sporttörténetből húsz éve írt kisdoktori akár nagyban megegyezik egy korábban, más nyelven írt tanulmánnyal? Persze, ha igaz, hogy a köztársasági elnökünk másolt, fordított, és egyéni munkája elenyésző (ez még nem bizonyított) az nem szép dolog, elítélem én is, mint doktorandusz, aki keményen dolgozik a doktori címért. Ha így lenne, az tényleg rossz példa minden fiatalnak, és devalválja a tudást, mint társadalmi értéket. De ez olyan nagy dolog, hogy emiatt le kéne mondania Schmitt Pálnak?