This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

A BBC kirúgta a Jeremy Clarksont, a legnépszerűbb tévésztárját

Illustration for article titled A BBC kirúgta a Jeremy Clarksont, a legnépszerűbb tévésztárját

Clarkson nem úszta meg, hogy megütötte a producerét. A Top Gear nélküle is menne tovább.

Advertisement

Hiába írták alá egymilliónál is többen azt a petíciót, amelyben az akkor még csak felfüggesztett műsorvezető visszahelyezését kérték, a BBC a belső vizsgálat eredményeként nem újítja meg Clarkson hó végén lejáró szerződését, a döntést azt imént hivatalosan is bejelentették.

Advertisement

Úgy kezdődött, hogy az 54 éves Clarkson félórás üvöltözés után nekiesett a producerének, mert közölte vele, hogy a szállodában, ahol laktak, már nem szolgálnak fel meleg ételt, mert bezárt a konyha. A BBC legnépszerűbb műsorvezetőjeként jellemzett Clarkson autós műsora (amely évente 50 millió fontot hozott a csatornának) nemzetközileg is népszerű volt.

Sajtóértesülések szerint a Top Gear nem szűnne meg, csak más venné át a vezetését, Clarkson pedig a Netflixen folytatná tovább.

Advertisement

A döntés komoly vitákat kavart, van jegyzetíró, aki azzal vádolja a BBC-t, hogy nem a konkrét ügy miatt tette lapátra Clarksont, hanem csak kapott az alkalmon, hogy megszabaduljon a politikailag inkorrekt kiszólásai miatt rengeteget bírált és egyre kényelmetlenebb műsorvezetőtől.

Fotó: Getty Images

Share This Story

Get our newsletter