A Batman vs. Superman jó minőségben is gagyinak tűnik

Tegnap kiszivárgott egy kamerás felvétel a trailerről, úgyhogy a tervezett hétfői bemutató helyett már ma kitolták HD-ben is. Én nagyon bírom a képregényfilmeket, de ez kétperces videó a legkevésbé sem hozott lázba.

Advertisement

Ahogy a múltkor is írtam, az egész látványvilága a Watchmenre emlékeztet, ami nem akkora meglepetés, hiszen ezt a filmet is Zack Snyder rendezte. Most direkt megnéztem az IMDB-profilját, és a filmjei mintha egyre gyengébbek lennének. A 300 még tök okés volt – bár én sosem értettem a körülötte kialakult kultuszt – de az Álomháború már csak egy videoklip, az új Supermant bemutató Acélembert pedig jobb lenne teljesen elfelejteni.

Advertisement

Alapból tök érdekes lehet ez a meddig mehet el Superman, mikor lesz a védelmezőből zsarnok kérdéskör, de az emlegetett Watchmen is pont erről szólt. Rorschachnak jól állt a keménykedős szerep, Batmannek nem – őszintén szólva én majdnem felröhögtem, amikor a trailer végén megkérdezi Supermantől, hogy tell me, do you bleed? You will.

Advertisement

Az egyetlen dolog, ami tényleg kíváncsivá tett, az a múltkor is emlegetett hamis istenséges graffiti, illetve ezek a Superman előtt térdelő katonák, akiknek ráadásul a szuperhős logója van az egyenruhájukon. Lehet, hogy kialakult valami vallási fanatikus Superman-kultusz, egy igazságtevő-inkvizítor banda? Nyilván ezzel ellentétben állnának azok, akik hamis istennek tartják Clark Kentet és elítélik, hogy segít/beleszól a keményen dolgozó kisemberek dolgaiba. Közülük kerülne ki Batman? Ha így van, az még érdekes is lehet, de félek, nem ez lesz a sztori, Superman nem az az istenségként tetszelgő alak.

A héten egyébként még kijött az Antman c. film egy hosszabb előzetese is, aminek a főhőse egy olyan ember, aki hangyaméretűre tud zsugorodni, viszont minél kisebb, annál erősebb. Egyelőre jobbnak tűnik még, mint ez a fenti dolog. Mondjuk ez marveles és nem DC-s – a két képregénycsalád nagyon máshogy áll a filmjeihez. Amíg előbbi remekül kigúnyolja magát – lásd A galaxis őrzői, utóbbi igyekszik végtelenül komoly maradni – Nolan Batmanjei, Acélember. Ez egy képregényből készült filmnél, aminek a főszereplői jelmezes igazságtevők elég nehéz feladat.

Advertisement

via io9

Share This Story

Get our newsletter