Az Atletico Madrid jutott tovább a legmenőbb BL-negyeddöntőből, ritka, hogy egy 1 gólt hozó meccs ilyen izgalmas és színvonalas legyen. Semmiféle korszakváltás nincs, pusztán annyi történt, hogy a ma este sokkal jobban játszó csapat hozta a párharcot.

Zseniális első negyedórát lehetett látni, az Atletico a szuper gól mellett három kapufát rúgott, mentek, mint az őrültek, a barcelonai védők nemcsak azt nem tudták, hol a labda, azt sem, hogy ők maguk hol vannak. Később persze összeszedték magukat, csinálták a passzokat, a hasznosakat és az értelmetleneket egyaránt, ám komoly helyzetük talán három volt összesen, abból egy Messié, fejjel, akkor tűnt fel először és utoljára, hogy játszik. Na jó, volt még egy gyámoltalan szabadrúgása is. A második félidőben természetesen a Barcelona nyomott végképp, viszont nagyjából a hetvenedik perctől megint sokkal-sokkal veszélyesebben akciózott kontrákból az Atletico, rengeteg ziccert hagytak ki, ha tönkreverik a nemes ellenfelet, azon sem lehetett volna csodálkozni egy cseppet sem, de nem ment be semmi, maradt az 1-0, elég volt az is az aggregált 2-1-hez.

El ne felejtsem, volt ez a csel is Neymartól, még sokszor fogjátok látni:

A másik ágon a Bayern München nyert 3-1-re, hiába vezetett egy darabig a Manchester United (összesítésben 4-2). Kedden: Chelsea-Paris St. Germain 2-0 (3-3, idegenben lőtt góllal négy között az angolok), Dortmund-Real Madrid 2-0 (2-3).

Négy elképesztően jó csapat elődöntőzhet tehát.

Fotó: Laurence Griffiths/Getty