Add istenem, hogy igaz legyen! A Portfoli√≥ szerint a TV2 miatt utols√≥ pillanatban beterjesztett m√≥dos√≠t√°st elk√ļrt√°k, de annyira, hogy az RTL-nek 2014-ben nem kell semmi rekl√°mad√≥t fizetnie.

Ha ez tényleg igaz, akkor a Fidesz frakciója a hónap, a negyedév és az év idiótája.

Tal√°n eml√©keztek, hogy bizotts√°gi m√≥dos√≠t√≥ javaslat form√°j√°ban, az utols√≥ pillanatban √ļgy v√°ltoztatt√°k meg a rekl√°mad√≥r√≥l sz√≥l√≥ t√∂rv√©nyt, hogy azok a m√©diac√©gek, amelyek vesztes√©gesek voltak, az elŇĎzŇĎ √©vi elhat√°rolt vesztes√©g fel√©vel cs√∂kkenthess√©k az ad√≥alapjukat. (Az elhat√°rolt vesztes√©g azt jelenti, hogy ha az ad√≥alapod b√°rmelyik ad√≥√©vben negat√≠v, ezzel az √∂sszeggel a k√∂vetkezŇĎ √©vekben szabad eloszt√°sban cs√∂kkentheted az ad√≥z√°s elŇĎtti eredm√©nyedet.)

A fideszesek titkot sem nagyon csin√°ltak abb√≥l, mi volt ennek a lex TV2-nek az √©rtelme. A k√©t legnagyobb hazai m√©diac√©g, a rekl√°mad√≥ messze legnagyobb potenci√°lis befizetŇĎi k√∂z√ľl a fideszes k√©zben ker√ľlt TV2 vesztes√©ges, m√≠g a t√∂rv√©nnyel eltaposni k√≠v√°nt RTL Klub nyeres√©ges volt. √ögy tŇĪnt, hogy ezzel a h√ļz√°ssal kap√°sb√≥l t√∂bbmilli√°rd forinttal cs√∂kkenthetik a k√∂zt√ľk fenn√°ll√≥ k√ľl√∂nbs√©get, hiszen √ļgy kalkul√°ltak, hogy az RTL majd fizeti a teljes rekl√°mad√≥t, a TV2 meg alig valamit.

Csakhogy, a portfolio.hu friss cikke szerint elb√©n√°zt√°k alaposan! Az t√∂rt√©nt ugyanis, hogy b√°r az eredm√©nykimutat√°sa szerint az RTL tavaly nyeres√©ges volt, val√≥j√°ban mag√°val hurcol egy hatalmas, 23 milli√°rd forintos negat√≠v ad√≥alapot, amivel most sim√°n kilŇĎheti a rekl√°mad√≥t.

Advertisement

Ennek a f√©ny√©ben val√≥s√°gos Kasszandr√°nak tekinthetŇĎ a fideszes Szab√≥ Zsolt k√©pviselŇĎ, aki a lex TV2 m√≥dos√≠t√°s bizotts√°gi vit√°ja k√∂zben azt mondta az Index tud√≥s√≠t√°sa szerint, hogy "a t√°rsas√°gi vagy a szem√©lyi j√∂vedelemad√≥ miatt keletkezett elhat√°rolt vesztes√©g m√©rt√©ke nem der√ľl ki a m√©rlegbŇĎl vagy az eredm√©nykimutat√°sb√≥l." H√°t, ha mindez igaz, most t√©nyleg nem der√ľlt ki, a szerencs√©tlenek meg ahhoz is inkompetensek voltak, hogy azzal csesszenek ki, akivel szerettek volna.

A tov√°bbi r√©szletek√©rt olvasd el a Portfolio cikk√©t, azt√°n nevess√ľnk egy√ľtt a szak√©rtŇĎ k√©pviselŇĎk√∂n!