This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

A bajai polgármester ki- vagy lehallgatott egy bajnaista aktivistát, és nem is titkolja

Zsigó Róbert tudta, miről beszélgetett Bogád Zoltán a saját telefonján.

Meghökkentő dolgok hangoztak el a bajai önkormányzat ülésén. Zsigó Róbert fideszes polgármester egy szocialista képviselő felszólalására reagálva aról beszélt, hogy a Bajnai-párt egyik aktivistája miről társalgott a telefonján a híres bajai főtér egyik kávézójának teraszán. Zsigó részletesen beszélt arról, hogy Bogád "Zutyu" Zoltán újságíró - aki, disclaimer jön, nekem időtlen időkig volt kollégám és barátom az Indexnél - kivel és mit dumált a mobilján.

Advertisement

Zsigó azért mesélte el ezt, hogy illusztrálja, hogy a politikai ellenfelei milyen nemtelen eszközökkel harcolnak ellene. Bogád szerinte ugyanis arról beszélgetett a főnökeivel, hogy az Együtt beadványának elutasítása után is folytatni kéne a bajai kampányt, és arról cikkezni, hogy a városvezetők kiskirályok.

Na de honnan tudhatta mindezt Zsigó Róbert?

Kizárásos alapon vagy le- vagy kihallgatta a beszélgetést, vagy információkat kapott olyan személytől, aki a kettő közül valamelyiket megtette. (Az ügyben kérdéseket küldtem Zsigó Róbertnek, amint válaszol, új posztot írok. Pontosan ezeket kérdeztem tőle: "azt szeretném kérdezni, a legutóbbi testületi ülés hangfelvétele alapján, hogy Ön honnan tudta, hogy Bogád Zutyu Zoltán miről és kivel beszélt a telefonján? A felszólalásából arra lehet következtetni, hogy pontos információi voltak a beszélgetés tartalmáról is, meg arról is, kivel beszélt Bogád.")

Advertisement

Én kifejezetten nem hiszek a konspirációs teóriákban, így a lehallgatást abszolúte életszerűtlennek gondolom. A kihallgatás már sokkal esélyesebbnek tűnik. Az eset körülményeiről és az emlegetett telefonbeszélgetésről megkérdeztem Bogádot, aki ezt írta:

"Az úgy volt, hogy összefutottam Bócsa Barnával, a Baja Marketing Kft ügyvezetőjével, aki viccesen megkérdezte, miért vagyok még Baján? "Kell a cirkusz? Hogy milyen emberek vagytok Ti." Aztán egy perc múlva leült a szomszéd asztalhoz egy faszi, aki úgy tett, mintha újságot olvasna. Bajai látogatásaim során ez a sokadik alkalom, hogy szekrényajtó méretű emberek követnek, vagy éppen leülnek mellém hallgatózni."

Advertisement

Bogád arca azután vált ismertebbé Baján, hogy a Facebookon egy fotóval leleplezte, hogy Kubatov Lista Gábor választási Fidesz-szakértő és Fradi-elnök titkára Baján tevékenykedik, mire a Jobbegyenes nevű fideszes kampányblog válaszul egy rakás fotóval illusztrált drogosozó posztot tett róla közzé.

Hallgatózni remek szórakozás, az ember újra gyermekké válik tőle, úgyhogy nagyon sokat várok ettől a kampánytól.

Share This Story

Get our newsletter