Zsig√≥ R√≥bert tudta, mirŇĎl besz√©lgetett Bog√°d Zolt√°n a saj√°t telefonj√°n.

Megh√∂kkentŇĎ dolgok hangoztak el a bajai √∂nkorm√°nyzat √ľl√©s√©n. Zsig√≥ R√≥bert fideszes polg√°rmester egy szocialista k√©pviselŇĎ felsz√≥lal√°s√°ra reag√°lva ar√≥l besz√©lt, hogy a Bajnai-p√°rt egyik aktivist√°ja mirŇĎl t√°rsalgott a telefonj√°n a h√≠res bajai fŇĎt√©r egyik k√°v√©z√≥j√°nak terasz√°n. Zsig√≥ r√©szletesen besz√©lt arr√≥l, hogy Bog√°d "Zutyu" Zolt√°n √ļjs√°g√≠r√≥ - aki, disclaimer j√∂n, nekem idŇĎtlen idŇĎkig volt koll√©g√°m √©s bar√°tom az Indexn√©l - kivel √©s mit dum√°lt a mobilj√°n.

Zsig√≥ az√©rt mes√©lte el ezt, hogy illusztr√°lja, hogy a politikai ellenfelei milyen nemtelen eszk√∂z√∂kkel harcolnak ellene. Bog√°d szerinte ugyanis arr√≥l besz√©lgetett a fŇĎn√∂keivel, hogy az Egy√ľtt beadv√°ny√°nak elutas√≠t√°sa ut√°n is folytatni k√©ne a bajai kamp√°nyt, √©s arr√≥l cikkezni, hogy a v√°rosvezetŇĎk kiskir√°lyok.

Na de honnan tudhatta mindezt Zsigó Róbert?

Kiz√°r√°sos alapon vagy le- vagy kihallgatta a besz√©lget√©st, vagy inform√°ci√≥kat kapott olyan szem√©lytŇĎl, aki a kettŇĎ k√∂z√ľl valamelyiket megtette. (Az √ľgyben k√©rd√©seket k√ľldtem Zsig√≥ R√≥bertnek, amint v√°laszol, √ļj posztot √≠rok. Pontosan ezeket k√©rdeztem tŇĎle: "azt szeretn√©m k√©rdezni, a legut√≥bbi test√ľleti √ľl√©s hangfelv√©tele alapj√°n, hogy √Ėn honnan tudta, hogy Bog√°d Zutyu Zolt√°n mirŇĎl √©s kivel besz√©lt a telefonj√°n? A felsz√≥lal√°s√°b√≥l arra lehet k√∂vetkeztetni, hogy pontos inform√°ci√≥i voltak a besz√©lget√©s tartalm√°r√≥l is, meg arr√≥l is, kivel besz√©lt Bog√°d.")

Advertisement

√Čn kifejezetten nem hiszek a konspir√°ci√≥s te√≥ri√°kban, √≠gy a lehallgat√°st abszol√ļte √©letszerŇĪtlennek gondolom. A kihallgat√°s m√°r sokkal es√©lyesebbnek tŇĪnik. Az eset k√∂r√ľlm√©nyeirŇĎl √©s az emlegetett telefonbesz√©lget√©srŇĎl megk√©rdeztem Bog√°dot, aki ezt √≠rta:

"Az √ļgy volt, hogy √∂sszefutottam B√≥csa Barn√°val, a Baja Marketing Kft √ľgyvezetŇĎj√©vel, aki viccesen megk√©rdezte, mi√©rt vagyok m√©g Baj√°n? "Kell a cirkusz? Hogy milyen emberek vagytok Ti." Azt√°n egy perc m√ļlva le√ľlt a szomsz√©d asztalhoz egy faszi, aki √ļgy tett, mintha √ļjs√°got olvasna. Bajai l√°togat√°saim sor√°n ez a sokadik alkalom, hogy szekr√©nyajt√≥ m√©retŇĪ emberek k√∂vetnek, vagy √©ppen le√ľlnek mell√©m hallgat√≥zni."

Advertisement

Bog√°d arca azut√°n v√°lt ismertebb√© Baj√°n, hogy a Facebookon egy fot√≥val leleplezte, hogy Kubatov Lista G√°bor v√°laszt√°si Fidesz-szak√©rtŇĎ √©s Fradi-eln√∂k titk√°ra Baj√°n tev√©kenykedik, mire a Jobbegyenes nevŇĪ fideszes kamp√°nyblog v√°laszul egy rak√°s fot√≥val illusztr√°lt drogosoz√≥ posztot tett r√≥la k√∂zz√©.

Hallgat√≥zni remek sz√≥rakoz√°s, az ember √ļjra gyermekk√© v√°lik tŇĎle, √ļgyhogy nagyon sokat v√°rok ettŇĎl a kamp√°nyt√≥l.