Szeretn√©m ha l√©tezne Magyarorsz√°gon egy olyan popzenei vonal, mint amilyen Weird Al Yankovic volt a nyolcvanas √©vekben, sz√≥val hogyha megjelenik b√°rmilyen popul√°ris dal, azt r√∂vid idŇĎn bel√ľl dolgozz√°k fel √ļgy, hogy igazi nacionalista √©rt√©keket k√∂zvet√≠tsenek, ne pedig a t√∂megbut√≠t√≥ h√ľlyes√©geket.

A magyar popkult√ļra most megtette az elsŇĎ l√©p√©st efel√© az √Ėsszetartoz√°s dal√°nak trianonos√≠tott v√°ltozat√°val egy olyan magyar embertŇĎl, aki kor√°bban a G√°lv√∂lgyi Shownak √©s a Bagi √©s Nacs√°nak √≠rt forgat√≥k√∂nyveket.

Varga B. Tam√°s tegnap t√∂lt√∂tte fel a Barackfa ŇĎszinte √©s hazafias rockv√°ltozat√°t a YouTube-csatorn√°j√°ra, ezzel a magyar√°zattal:

A barackfa alkot√≥i, B√°rsony B√°lint√©k azt mondj√°k, hogy 500 ezer Ft-ba ker√ľlt a daluk. Ehhez k√©pest maga a teremb√©rlet t√∂bb egy napra a Magyar R√°di√≥ban. Vegy√ľk m√©g hozz√° a dal kamp√°nyk√∂lts√©geit, na √©s a videoklip k√©sz√≠t√©si k√∂lts√©geit! Als√≥ hangon is kapunk 3 milli√≥ Ft k√∂lts√©get.

Ehhez k√©pest √©n eg√©szen pontosan 30 ezer Ft-b√≥l hoztam, ki tokkal-von√≥val ezt a dalt. Nem az ad√≥fizetŇĎk p√©nz√©t haszn√°ltam fel, hanem a saj√°tomat. T√∂rt√©netesen lett volna ezer m√°s helye ennek a p√©nznek. De nem hagyhattam sz√≥ n√©lk√ľl azt a borzalmat, amit ‚Äěezek‚ÄĚ elk√∂vettek.

Advertisement

Az, hogy nem hagyta sz√≥ n√©lk√ľl, enyhe kifejez√©s. Az elsŇĎ versszakba kap√°sb√≥l belerakott egy Villon-id√©zetet, a barackf√°t lecser√©lte narancsf√°ra, √©s mint egy kattint√°s√©rz√©keny nemzeti blogger, beletett olyan h√≠v√≥szavakat, mint Szabadka, K√°rp√°talja √©s D√©lvid√©k. Ja igen, √©s Varga B. v√°ltozat√°ban a talpak nem √∂ssze√©rnek, hanem dobsz√≥ra l√©pnek.

√Čs honnan tudom, hogy ŇĎ volt a Bagi √©s Nacsa forgat√≥k√∂nyv√≠r√≥ja? Mert a YouTube-csatorn√°ja tele van a t√©v√©mŇĪsor archiv√°lt felv√©teleivel, aminek a c√≠m√©be r√°ad√°sul mind beletette a saj√°t nev√©t. ElŇĎsz√∂r azt hittem, hogy a saj√°t felt√∂lt√©seire annyira b√ľszke, de kider√ľlt, hogy egy olyan ember lesz a n√©pnemzeti Weird Al, aki a k√©tezres √©vek elej√©n a kereskedelmi t√©v√©k humorbomb√°i√©rt is felelŇĎs volt.