This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

A Bagi és Nacsa írója trianonosította az Összetartozás dalát

Szeretném ha létezne Magyarországon egy olyan popzenei vonal, mint amilyen Weird Al Yankovic volt a nyolcvanas években, szóval hogyha megjelenik bármilyen populáris dal, azt rövid időn belül dolgozzák fel úgy, hogy igazi nacionalista értékeket közvetítsenek, ne pedig a tömegbutító hülyeségeket.

Advertisement

A magyar popkultúra most megtette az első lépést efelé az Összetartozás dalának trianonosított változatával egy olyan magyar embertől, aki korábban a Gálvölgyi Shownak és a Bagi és Nacsának írt forgatókönyveket.

Advertisement

Varga B. Tamás tegnap töltötte fel a Barackfa őszinte és hazafias rockváltozatát a YouTube-csatornájára, ezzel a magyarázattal:

A barackfa alkotói, Bársony Bálinték azt mondják, hogy 500 ezer Ft-ba került a daluk. Ehhez képest maga a terembérlet több egy napra a Magyar Rádióban. Vegyük még hozzá a dal kampányköltségeit, na és a videoklip készítési költségeit! Alsó hangon is kapunk 3 millió Ft költséget.

Ehhez képest én egészen pontosan 30 ezer Ft-ból hoztam, ki tokkal-vonóval ezt a dalt. Nem az adófizetők pénzét használtam fel, hanem a sajátomat. Történetesen lett volna ezer más helye ennek a pénznek. De nem hagyhattam szó nélkül azt a borzalmat, amit „ezek” elkövettek.

Advertisement

Az, hogy nem hagyta szó nélkül, enyhe kifejezés. Az első versszakba kapásból belerakott egy Villon-idézetet, a barackfát lecserélte narancsfára, és mint egy kattintásérzékeny nemzeti blogger, beletett olyan hívószavakat, mint Szabadka, Kárpátalja és Délvidék. Ja igen, és Varga B. változatában a talpak nem összeérnek, hanem dobszóra lépnek.

És honnan tudom, hogy ő volt a Bagi és Nacsa forgatókönyvírója? Mert a YouTube-csatornája tele van a tévéműsor archivált felvételeivel, aminek a címébe ráadásul mind beletette a saját nevét. Először azt hittem, hogy a saját feltöltéseire annyira büszke, de kiderült, hogy egy olyan ember lesz a népnemzeti Weird Al, aki a kétezres évek elején a kereskedelmi tévék humorbombáiért is felelős volt.

Share This Story

Get our newsletter