Már korábban is említettem, mennyire rajongok a magyar Wikipediáért, pedig akkor a Pesti Srácok oknyomozó- és hírportál társalapítójáról szóló szócikket még nem is láttam.

A magyar Wikit k√ľl√∂n√∂sen sokszor √©ri az a v√°d, hogy egyesek saj√°t maguk √≠rj√°k a r√≥luk sz√≥l√≥ bejegyz√©seket, de ezek a sz√≥cikkek a kedvenceim. Nyilv√°n nem lehet bizony√≠tani a legt√∂bbsz√∂r, hogy valaki mag√°r√≥l √≠rt volna, √ļgyhogy nem menn√©k ilyen messze Huth eset√©ben sem, de az k√©ts√©gtelen, hogy a sz√≥cikk szerzŇĎje elk√©pesztŇĎen up-to-date lehet Huth Gergely √©lett√∂rt√©net√©bŇĎl, r√°ad√°sul csak a pozit√≠vumokra koncentr√°l. Ink√°bb csak kiv√°lasztom a legjobb id√©zeteket.

Rögtön az elején két fontos részlet:

FelmenŇĎi k√∂z√© tartozik Mezei Ir√©n, a Magyar T√°virati Iroda egykori munkat√°rsa √©s Huth M√°rton nemzetk√∂zi h√≠rŇĪ sz√≠jgy√°rt√≥ mester.

Advertisement

Már gyerekkora óta:

Gyerekkora √≥ta foglalkoztatja a k√∂rnyezetv√©delem √ľgye, ez√©rt m√°r 15 √©vesen bar√°taival term√©szetv√©dŇĎ k√∂rt, majd egyes√ľletet alap√≠tott.

A kommunista rendŇĎrterror √°ldozata:

A kilencvenes √©vek m√°sodik fel√©ben a Tab√°n √©s a Sz√©na t√©r be√©p√≠t√©se, a 4-es metr√≥ √©s a nagymarosi v√≠zl√©pcsŇĎ √ļjra elŇĎker√ľlt terve ellen tiltakoztak, l√°tv√°nyos demonstr√°ci√≥kkal. Ut√≥bbi ok√°n 1998 febru√°rj√°ban ŇĎrizetbe vette a Horn-korm√°ny rendŇĎrs√©ge.

Advertisement

Nemzeti √∂sszetartoz√°st erŇĎs√≠tŇĎ t√∂rekv√©s:

A 2010-es korm√°nyv√°lt√°s k√∂rny√©k√©n a Civil √Ėsszefog√°s F√≥rum (C√ĖF) a nemzeti √∂sszetartoz√°st erŇĎs√≠tŇĎ t√∂rekv√©s√©t seg√≠tette

Milyen riport? Felrázó!

Számtalan tényfeltáró riportban világított rá privatizációs és más közéleti visszaélésekre. Sok más mellett emlékezetes a Belgrád 1999-es NATO-bombázása idején írt felrázó helyszíni riportja

Advertisement

√Čs v√©g√ľl, de nem utols√≥sorban:

(via)