Illustration for article titled A 6 legjobb részlet Huth Gergely Wikipedia-szócikkéből

Már korábban is említettem, mennyire rajongok a magyar Wikipediáért, pedig akkor a Pesti Srácok oknyomozó- és hírportál társalapítójáról szóló szócikket még nem is láttam.

Advertisement

A magyar Wikit különösen sokszor éri az a vád, hogy egyesek saját maguk írják a róluk szóló bejegyzéseket, de ezek a szócikkek a kedvenceim. Nyilván nem lehet bizonyítani a legtöbbször, hogy valaki magáról írt volna, úgyhogy nem mennék ilyen messze Huth esetében sem, de az kétségtelen, hogy a szócikk szerzője elképesztően up-to-date lehet Huth Gergely élettörténetéből, ráadásul csak a pozitívumokra koncentrál. Inkább csak kiválasztom a legjobb idézeteket.

Advertisement

Rögtön az elején két fontos részlet:

Felmenői közé tartozik Mezei Irén, a Magyar Távirati Iroda egykori munkatársa és Huth Márton nemzetközi hírű szíjgyártó mester.

Advertisement

Már gyerekkora óta:

Gyerekkora óta foglalkoztatja a környezetvédelem ügye, ezért már 15 évesen barátaival természetvédő kört, majd egyesületet alapított.

Advertisement

A kommunista rendőrterror áldozata:

A kilencvenes évek második felében a Tabán és a Széna tér beépítése, a 4-es metró és a nagymarosi vízlépcső újra előkerült terve ellen tiltakoztak, látványos demonstrációkkal. Utóbbi okán 1998 februárjában őrizetbe vette a Horn-kormány rendőrsége.

Advertisement

Nemzeti összetartozást erősítő törekvés:

A 2010-es kormányváltás környékén a Civil Összefogás Fórum (CÖF) a nemzeti összetartozást erősítő törekvését segítette

Advertisement

Milyen riport? Felrázó!

Számtalan tényfeltáró riportban világított rá privatizációs és más közéleti visszaélésekre. Sok más mellett emlékezetes a Belgrád 1999-es NATO-bombázása idején írt felrázó helyszíni riportja

Advertisement

És végül, de nem utolsósorban:

Illustration for article titled A 6 legjobb részlet Huth Gergely Wikipedia-szócikkéből
Advertisement

(via)

Share This Story

Get our newsletter