This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

A 4k!-t sem jegyezték be. Ördögi terv vagy hülyeség az oka?

Annyit most már minden hiszti nélkül ki lehet mondani, hogy a Fidesz ügyészsége direkt az összeesküvéselmélet-rajongók kezére játszik. A PM, az Együtt és az MKKP után ugyanis a 4k! nevű szuperbalos ellenzéki párt bejegyzését is megtagadta a bíróság.

Pedig a 4k!-t első fokon már bejegyezték, de most - harmadik alkalommal is - az alakuló közgyűlésük megismétlésére kötelezték őket, mivel az első fokú döntést az ügyészség megtámadta. Dolgoztam már magyarokkal, trehányak a papírmunkában, de ennyire? Paranoid elméletet azért nem olyan könnyű felállítani, amennyire lazának tűnik a dolog a 4k! közleményében, mert a visszautasított pártok egészen különbözőek. Az Együttnek és a PM-nek elméletben legalább van esélye befolyásolni az eredményt, a 4K!-nek annyi sem, mint a Kétfarkú Kutya Pártnak. A fideszes hatalomnak érdeke sem lenne kvázi-betiltani bármelyik pártot, mert az csak rokonszenvet és más esetben csak sok pénzért megvehető ingyen médiafigyelmet gerjesztene. De szemétkedni az más kérdés.

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter