Az√©rt is j√≥ dolog gyerekekkel √©tterembe j√°rni, mert az ember vel√ľk a szok√°sosn√°l sokkal t√∂bbsz√∂r n√©zegeti a plafont. Hiszen a plafonon √©rdekes dolgok szoktak lenni. A Momotaro √©tteremben p√©ld√°ul egy fresk√≥ ‚Äď elsŇĎre v√©letlen√ľl freak√≥nak √≠rtam ‚Äď van rajta.

Id. √©s ifj. Guly√°s D√©nes k√∂z√∂s mŇĪve 1989-bŇĎl sz√°rmazik, √©s feltehetŇĎleg azt a jelenetet √°br√°zolja, amikor a kommunizmus v√©gnapjaiban a Gyulaji Erd√©szet szigor√ļan titkos kutat√≥b√°zis√°n, az √ļgynevezett V√∂r√∂s Pagonyban egy csapat illet√©kes egy utols√≥ vad√°szat sor√°n lem√©sz√°rolta az MSZMP vezetŇĎi sz√°m√°ra kiteny√©sztett genetikai sz√∂rnysz√ľl√∂tteket. K√∂zt√ľk K√°d√°r J√°nos titkos vad√°szfegyver√©t, a kutyaciraptort is.

Advertisement

Hi√°ba tŇĪnik f√∂l mindenkinek, hogy vad√°sztr√≥fe√°k bor√≠tj√°k a n√©pszerŇĪ k√≠nai gomb√≥c- √©s leves√©tterem fal√°t, hi√°ba tudj√°k sokan, hogy itt kor√°bban Nimr√≥d n√©ven vad√©tterem mŇĪk√∂d√∂tt ‚Äď aminek a neve a bej√°ratn√°l is kint vir√≠t m√©g 2015-ben is ‚Äď, kevesen n√©zik meg elm√©ly√ľlten a lassan popkultur√°lis kinccs√© nemesedŇĎ mennyezetfresk√≥t. Pedig √©rdemes lenne! A k√©t Guly√°s k√≠m√©letlen pontoss√°ggal leplezte le, hogy a vad√°szat√©rt L√°z√°r "Rolex" J√°nos-i m√©rt√©kben lelkesedŇĎ √°llamp√°rti vezet√©s ‚Äď a G√∂d√∂llŇĎi Agr√°r√°tudom√°nyi Egyetem lelkiismeretlen kutat√≥inak seg√≠ts√©g√©vel ‚Äď milyen r√©ms√©gekkel t√∂lt√∂tte meg a mit sem sejtŇĎ tolnai erdŇĎket, csak az√©rt, hogy m√©g perverzebb m√≥don h√≥dolhasson a hobbij√°nak.

Egy hossz√ļ d√©lut√°ni gomb√≥coz√°s alapj√°n ez itt a h√°rom kedvenc sz√∂rnysz√ľl√∂ttem:

3. A Disznógida

P√°lcal√°b √©s bikanyak: ezek az √≠zletes kis korcsok pont olyanok, mint egy mindenkori magyar √°llami vezetŇĎ, nemhi√°ba ker√ľltek fel erre a Parlament k√∂zel√©ben tal√°lhat√≥ freak√≥ra is.

2. A L√≥testŇĪ R√©mr√≥ka √©s a Kommunista F√∂ldimalacok

Advertisement

Kegyetlen, ugyanakkor kifejezetten aljas band√°nak tŇĪnik a l√≥test√©hez √©s sunyi r√°gcs√°l√≥fej√©hez t√ļlm√©retezett r√≥kafarkot viselŇĎ R√©mr√≥ka √©s bar√°tainak csoportja. √Āll√≠t√≥lag a l√≥r√≥ka volt a kommunista √ļrvad√°szok kedvenc zs√°km√°nya, mivel 2 m√°sodperc alatt gyorsult null√°r√≥l hatvanra, √≠gy neh√©z volt lelŇĎni. A m√∂g√∂tte l√°that√≥ f√∂ldimalacok viszont sok gondot okoztak a tolnai erd√©szeknek, a speci√°lis t√°pl√°lkoz√°s√ļ zs√°km√°ny√°llatok kedv√©√©rt ugyanis v√©res verejt√©kkel termeszv√°rakat kellett telep√≠teni a Tam√°si k√∂rny√©ki erdŇĎkbe. A nagy f√ľlŇĪ, csŇĎpof√°j√ļ f√∂ldimalac vad√°sz√©rt√©k√©t az adja, hogy ha a vad√°sz totoj√°zik, p√°r m√°sodperc alatt k√©pes be√°sni mag√°t.

1. A Kutyaciraptor

Advertisement

K√°d√°r J√°nos legb√°trabb vend√©ge is becsin√°lt, ha √≥ri√°si, izmos h√°ts√≥ l√°bain f√©lig felemelkedve el√©pattant a satnya mellsŇĎ v√©gtagjait egyszerre sz√°malmasan √©s fenyegetŇĎen elŇĎremeresztŇĎ kutyaciraptor. Pedig szeg√©ny genetikai √°ldozat csak seg√≠teni akart, kompromisszumentes vad√°szebnek teny√©sztett√©k ki eredetileg. Meg nem erŇĎs√≠tett h√≠rek szerint L√°z√°r J√°nos mind a h√°rom ismert p√©ld√°nyt exhum√°ltatta a gyulaji t√∂megs√≠rb√≥l, √©s a NER genetikusai a csontok, illetve Semj√©n Zsolt egy hajsz√°l√°nak √∂r√∂k√≠tŇĎanyaga alapj√°n m√°r dolgoznak a t√∂k√©letes fidesz-k√°d√©enp√©s vad√°szkuty√°n.

Eddig jutottunk csal√°dilag ramenez√©s k√∂zben. Ha te m√°s asztaln√°l √ľlsz, √©s √ļjabb sz√∂rnyetegeket felfedezel fel a Motomatro plafonj√°n, oszd meg vel√ľnk a felfedez√©st!