A 3 legrettenetesebb szörnyszülött a Momotaro étterem mennyezetéről

Illustration for article titled A 3 legrettenetesebb szörnyszülött a Momotaro étterem mennyezetéről

Azért is jó dolog gyerekekkel étterembe járni, mert az ember velük a szokásosnál sokkal többször nézegeti a plafont. Hiszen a plafonon érdekes dolgok szoktak lenni. A Momotaro étteremben például egy freskó – elsőre véletlenül freakónak írtam – van rajta.

Advertisement

Id. és ifj. Gulyás Dénes közös műve 1989-ből származik, és feltehetőleg azt a jelenetet ábrázolja, amikor a kommunizmus végnapjaiban a Gyulaji Erdészet szigorúan titkos kutatóbázisán, az úgynevezett Vörös Pagonyban egy csapat illetékes egy utolsó vadászat során lemészárolta az MSZMP vezetői számára kitenyésztett genetikai szörnyszülötteket. Köztük Kádár János titkos vadászfegyverét, a kutyaciraptort is.

Hiába tűnik föl mindenkinek, hogy vadásztrófeák borítják a népszerű kínai gombóc- és levesétterem falát, hiába tudják sokan, hogy itt korábban Nimród néven vadétterem működött – aminek a neve a bejáratnál is kint virít még 2015-ben is –, kevesen nézik meg elmélyülten a lassan popkulturális kinccsé nemesedő mennyezetfreskót. Pedig érdemes lenne! A két Gulyás kíméletlen pontossággal leplezte le, hogy a vadászatért Lázár "Rolex" János-i mértékben lelkesedő állampárti vezetés – a Gödöllői Agrárátudományi Egyetem lelkiismeretlen kutatóinak segítségével – milyen rémségekkel töltötte meg a mit sem sejtő tolnai erdőket, csak azért, hogy még perverzebb módon hódolhasson a hobbijának.

Advertisement

Egy hosszú délutáni gombócozás alapján ez itt a három kedvenc szörnyszülöttem:

3. A Disznógida

Illustration for article titled A 3 legrettenetesebb szörnyszülött a Momotaro étterem mennyezetéről
Advertisement

Pálcaláb és bikanyak: ezek az ízletes kis korcsok pont olyanok, mint egy mindenkori magyar állami vezető, nemhiába kerültek fel erre a Parlament közelében található freakóra is.

2. A Lótestű Rémróka és a Kommunista Földimalacok

Illustration for article titled A 3 legrettenetesebb szörnyszülött a Momotaro étterem mennyezetéről
Advertisement

Kegyetlen, ugyanakkor kifejezetten aljas bandának tűnik a lótestéhez és sunyi rágcsálófejéhez túlméretezett rókafarkot viselő Rémróka és barátainak csoportja. Állítólag a lóróka volt a kommunista úrvadászok kedvenc zsákmánya, mivel 2 másodperc alatt gyorsult nulláról hatvanra, így nehéz volt lelőni. A mögötte látható földimalacok viszont sok gondot okoztak a tolnai erdészeknek, a speciális táplálkozású zsákmányállatok kedvéért ugyanis véres verejtékkel termeszvárakat kellett telepíteni a Tamási környéki erdőkbe. A nagy fülű, csőpofájú földimalac vadászértékét az adja, hogy ha a vadász totojázik, pár másodperc alatt képes beásni magát.

1. A Kutyaciraptor

Illustration for article titled A 3 legrettenetesebb szörnyszülött a Momotaro étterem mennyezetéről
Advertisement

Kádár János legbátrabb vendége is becsinált, ha óriási, izmos hátsó lábain félig felemelkedve elépattant a satnya mellső végtagjait egyszerre számalmasan és fenyegetően előremeresztő kutyaciraptor. Pedig szegény genetikai áldozat csak segíteni akart, kompromisszumentes vadászebnek tenyésztették ki eredetileg. Meg nem erősített hírek szerint Lázár János mind a három ismert példányt exhumáltatta a gyulaji tömegsírból, és a NER genetikusai a csontok, illetve Semjén Zsolt egy hajszálának örökítőanyaga alapján már dolgoznak a tökéletes fidesz-kádéenpés vadászkutyán.

Eddig jutottunk családilag ramenezés közben. Ha te más asztalnál ülsz, és újabb szörnyetegeket felfedezel fel a Motomatro plafonján, oszd meg velünk a felfedezést!

Share This Story

Get our newsletter