This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

A 17 kedvenc nagydíjas® Magyar Termékem

Illustration for article titled A 17 kedvenc nagydíjas® Magyar Termékem

Elképesztő magyar termékek vannak! A Magyar Termék Nagydíj közel 100 pályázójából 66 találtatott elismerésre érdemesnek, ebből választottam ki – nagy nehezen! – a kedvenceimet.

Advertisement

1. Szent Lukács Gyógyfürdő és Uszoda szolgáltatásai

Plankó Gergővel jártam itt legutóbb dagonyázni, príma volt. Az udvaron is van egy medence, az egyik részében körbe-körbe vitethetjük magunkat a hatalmas erővel áramló vízben. Ilyen érzés lehet kékuszonyú tonhalként csapatni a Golf-áramlatban!

Advertisement

2. chocoMe Raffinée termékcsalád

Sose ettem, de nagyon tetszik, ahogy le van írva. Ma viszont ettem reggelire egy Reese’s Big Cupot, ez egy sós mogyoróvajjal töltött batár csokoládékehely, sajnos nem magyar, hanem amerikai, de iszonyú finom. Most is meg tudnék enni egyet.

Advertisement

3. PANDHY’S™ Cukordepiláció

Elképzelésem sincs, ez mi lehet. A cukornak is szőrös lesz a lába és zavarja? Cukorkám, szőrös a lábad, beretváld már le. A szőrt a lábadról. Depiláld, depiláld, depiláld.

Advertisement

4. Címeres Kulárés kolbász

Meglátogattam tavaly nyáron egy magyar orvost, aki Burundi déli részén dolgozott, egy faluban. Kiderült, hogy mindketten nagyon szeretjük a Kula zenekart, és hogy keresztbe-kasul vagyunk haverok a tagjaival. Szerencsére volt a mobilomon pár Kula-szám, amit gyorsan be is tettem. A vendéglátóm házában jövő-menő burundiak nem nagyon táncoltak rá. Sőt: inkább csak értetlenkedve nézték, hogy ez mi. Vendéglátóm csak nevetett. Mondta, hogy az elmúlt hónapokban rengeteg európai zenét mutatott afrikai barátainak, de ott nem zene, amire nem lehet segget rázni. Vacsorára kolbász helyett kakaspörköltet ettünk.

Advertisement

5. Egyedi titánhálós implantátum

Nagyon szeretem. A alsó metszőfogaim belső oldalára került a fogszabályozás után, hogy ne csússzanak szét. Tetszik, hogy azóta szervetlen testrészem is van. Bár sehol nem vagyok egy barátomhoz képest, aki távirányítóval tudja újraindítani a szívét, ha lefagy.

Advertisement

6. Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés Budapesten

Régen három saroknyit kellett gyalogolnom a papírral, az üvegekkel és a flakonokkal, ma már csak az ajtóig viszem. Elég kényelmes, de azért abba se haltam bele, amikor három saroknyit kellett gyalogolnom. Kár, hogy nem gyűjtenek szelektíven lófaszt, mert akkor tudnék egy elég jó szlogent.

Advertisement

7. HillVital Gyógyfüves MesterBalzsam

Erre is tudok egyet: Mert minden másra ott a MesterBalzsam!

8. „JÁGER BOKSZ” típusú kültéri nagyelosztó szekrénycsalád

Ez csak így érdek nélkül tetszik. JÁGER BOKSZ! TATATATATATATATA JÁJÁJÁJÁ!!!

9. KJF PIQ & Lead™ modell

Progressively productivate next-generation potentialities with reliable e-commerce. Interactively orchestrate 24/365 convergence rather than sticky functionalities. Uniquely facilitate orthogonal synergy for timely sources.

Advertisement

10. Kukoricaolaj

Nagyon szeretem a finom olívaolajat nagykanállal fogyasztani, csak úgy magában. Kukoricaolajjal még nem próbáltam.

Advertisement

11. SX4 S-CROSS 1.6 I 5 ajtós személygépkocsi, allgrip

Ez Petrány Máténál volt tesztre, a 100-ból 56 pontot adott rá, és tetőig mocskosan vitte vissza, a csibész.

Advertisement

12. „Seuso-kincsek” hazahozatala bélyegblokkok

A múltkor vettem olyan bélyegeket, amiken régi vonatok vannak. Hatalmas nagy bélyegek, az egyiken egy japán mozdony van, a háttérben a Fudzsival és cseresznyefákkal. Egy forintot ért, vettem még hozzá 300 vagy 400 forintnyi modern bélyeget, és feladtam az öcsémnek képeslapon Japánba. Alig fért a címzés fölé, akkora bélyeg.

Advertisement

13. Gyorsfagyasztott zöldségkeverékek

Bevert térdre nincs jobb a fagyasztott zöldborsónál.

14. OrsziPorszi orrszívó

OrsziPorszi! OrsziPorszi! OrsziPorszi! Nagyon szerettem volna. OrsziPorszi! Egy ilyet, amikor az öcsém. OrsziPorszi! Született, és az anyám. OrsziPorszi! Időnként ezzel izélgette. OrsziPorszi! Az orrlyukát, tök jól nézett. OrsziPorszi! Ki, én pedig azóta se hiszem. OrsziPorszi! El, hogy a csecsemők nem tudnak orrot fújni, és kell nekik egy OrsziPorszi!

Advertisement

15. „SPIRIT – egy valóra vált álom”: Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior

Mi?

16. „Idősgondozás Manhertz-elve®”

Az idősgondozás Orosz-elve®: tegnap felhívtam a nagymamámat vacsora után, tök jót beszélgettünk, amíg átsétáltam a kocsmába, és még utána is, mondtam, hogy valamelyik hétvégén átmegyünk, ő meg mondta, hogy ne várjunk a végtelenségig, mert egyrészt remélhetőleg akkor ő már nem fog élni, másrészt megeszik a seregélyek a szőlőt. A nagymamám mindjárt 88 éves, messze a legviccesebb családtagom. A seregélyek egyébként nagyon szép madarak.

Advertisement

17. Softy nedves törlőkendő család

Nagy bajban lennék, ha rangsorolnom kéne, hogy hol jött ez a legjobban az életemben. Maradjunk annyiban, hogy soha ne utazzunk el nélküle. Nekem mondjuk Zewa volt legutóbb, de mindegy.

Advertisement

A termékek írásmódjához nem nyúltam.

Share This Story

Get our newsletter