Kedvenc pápánk az első pápa, aki egy csapat tizenévessel iPhone-nak pózol. Ugyanitt, Julia Margaret Cameron, egy brit fotográfus hölgy már 150 éve is valami hasonlót tett.

Azoknak, akik eddig kő alatt laktak, a selfie olyan fotó, amit saját magáról készít az ember, miközben a fényképező eszköz a kezében van. Nem egy hatalmas újdonság, mégis, a szó csak most került be a "hivatalos is elismert szavak" közé, az Oxford English Dictionary-be, egészen pontosan annak online verziójába.

Olyannyira nem újdonság, hogy egy brit nő már másfél évszázaddal az Instagram létezése előtt így készített fotókat. Az 1864 és 1875 között aktív, 48 évesen fényképezni kezdő Julia Margaret Cameron munkásságát nem igazán értékelte saját kora. A New York-i Metropolitan múzeumban viszont most nyílt kiállítás munkáiból. A kor hírességeit megörökítő képsorozat mellett nem hogy elbújhat az Instagram, de még Terry Richardson is, arról a fasziról nem is beszélve, aki szuperközeli képeket készít sztárokról. Martin Schoeller, igen.