A 10 leghülyébb, legfeleslegesebb illemszabály szerintetek

Illustration for article titled A 10 leghülyébb, legfeleslegesebb illemszabály szerintetek

Van-e bosszantóan felesleges illemszabály? Hajaj! A múlt héten feltett kérdésünkre annyi válasz érkezett, hogy a Megmondtátok rovat történetében először tíz választ gyűjtöttünk össze és még így sem fért be mind.

Advertisement

Lássuk hát a szerintetek legidegesítőbb, teljesen értelmetlen illemszabályokat!


10. Tányér méretétől függően vegyünk sütit

Na ez az az illemszabály, amelyről nem is tudtam, hogy létezik, ezért mostanáig nem is feszélyezett. Most már fog, mint ahogy Stix Insajdot is:

"Ha kistányérban kínálnak, az összes sütit illik megenni, ha nagyban, csak egyet. És ha közepesnek nézem a tányért, mit tegyek?"

Advertisement

9. Ha valaki tüsszent, mondjuk azt, hogy egészségedre

"Mindenki allergiás, folyton tüsszög, nem kell kommentálni." /mikrobi/

Advertisement

8. Evés előtt kívánjunk jó étvágyat

"Pláne a céges konyhában. Nem lehet nyugodtan kajálni!" /mikrobi/


7. Megfelelő sorrendbe helyezzük az evőeszközöket

"Az evőeszközök sorrendje egy baromság. Teljesen mindegy, hogy melyik oldalon van a kanál és a villa, mind két oldalról el tudod venni." /mikrobi/

Advertisement

6. Ha belépsz a liftbe, köszönj

A köszönjünk-e belépve valahova kérdéskör már Naftalin Ernőt is foglalkoztatta, nem csoda, hogy szubatomi száműzné ezt a liftekből.

Advertisement

5. A nő a baloldalon menjen, a férfi a jobbon

Erre a tényleg értelmetlen furcsaságra Lakner Dávid hívta fel a figyelmet:

"elég nagy baromság, hogy a csajodnak a baloldalán kell haladnod, mikor mentek valahová. Nekem már többen jöttek ezzel a hülyeséggel, azt állítva, hogy a kurvákat szokás a férfiaknak a baljukon vezetni"

Advertisement

De az eszembe se jutott, amire marmegint hívta fel a figyelmet:

"csajként idegesítő szokás. ott szeretek menni, ahol biztonságban érzem magam, és ez tűnne logikusnak."

Advertisement

4. A férfi lépjen először az étterembe

A veszélyes helyekre előbb a férfi lép be szokások már több szempontból is idejét múltak. Nem csak azért mert kiverik a szexizmusbiztosítékot a feministáknál, hanem mert ma már nem olyan veszélyes dolog belépni egy liftbe vagy étterembe. Németi Zoltán azonban további indokra mutat rá:

"Lehet nem illemszabaly, csak valamifele teveszme, hogy a ferfi lepjen be eloszor a kocsmaba, hogy o kapja az elso pofont. Mi a fene?! Jo latasi viszonyok mellett tisztan ki lehet venni, foleg nyaron nyitott kocsmaajtonal, hogy nem all ott senki, aki pofont akar adni az elso beleponek. Ugyhogy batran elore lehet engedni a holgyeket, akik ezt a fonti kifogassal utasitjak el."

Advertisement

3. Ne könyököljünk az asztalnál, ne fektessük fel a karunk

Oké, valahol meg kell húzni a határt az asztalon heverészés és a vigyázban ülés között, de RAMBO szerint nem itt kéne. Van benne valami!

Advertisement

2. Nagy melegben is elegánsan öltözzünk a munkahelyünkön

"Én értem, hogy a rövid ujjú inghez felvett nyakkendő a nyugdíjhoz közelítő, közszférában dolgozó rendszergazdák és egyetemi matematikatanárok hagyományos viselete, ennek ellenére baromira zavar, hogy 40 fokban is hosszú ujjúban kell mennem tárgyalásra." /ThePinochetSudoku/

"Ugyanez van egy csomó helyen a női munkahelyi viselettel is: külön engedély kell, hogy legalább a legnagyobb melegben el lehessen hagyni a harisnyát meg a zárt cipőt. (Mintha a kisasszony a szakmai tudását a nejlonharisnyájában tartaná...)" /CsakMintTe/

Advertisement
Advertisement

1. Levélben nagy kezdőbetűvel írjuk, hogy te, ön, neked stb.

"nem feltétlenül tartozik ide, de a Te, Ön, Neked, stb nagy kezdőbetűvel olyan hatást vált ki belőlem, mint worlukból a keresztények, bedéből a metallica és laciból a halászok" /bence mártha/

Advertisement

Dehogynem, köszönjük!


A megmondtátok rovat eddigi legsikeresebb darabjai:

szerintetek ezek legyenek a kötelező olvasmányok és ezek a gyermekkori kedvenc filmjeitek okozták a legnagyobb csalódást felnőve,...

Advertisement
Advertisement

...ezekkel vertek át a szüleitek egykor, és ezt csinálnátok legszívesebben internetezés helyett.

Advertisement

/fotó: Sneeze Timeline by The Facey Family/

Share This Story

Get our newsletter