Ahogy azt v√°rni lehetett, a kr√≠miek els√∂prŇĎ t√∂bbs√©ge Oroszorsz√°gra szavazott. Ahogy azt v√°rni lehetett, a Jobbik elkezdett k√°rp√°talj√°zni. Csod√°s napok, hetek, h√≥napok el√© n√©z√ľnk.

Az MTI h√≠re szerint a Kr√≠m-f√©lszigeten tartott n√©pszavaz√°s r√©sztvevŇĎinek 93 sz√°zal√©ka t√°mogatta, hogy az Ukrajn√°hoz tartoz√≥ auton√≥m ter√ľlet Oroszorsz√°ghoz csatlakozzon. A vonatkoz√≥ exit pollt a Kriminform helyi h√≠r√ľgyn√∂ks√©g rendelte meg, √©s r√∂gt√∂n urnaz√°r√°s ut√°n tett√©k k√∂z√©. A helyi politol√≥giai √©s szociol√≥giai int√©zet munkat√°rsai √°ltal t√∂bb mint 200 szavaz√≥k√∂rn√©l v√©gzett felm√©r√©s szerint a v√°laszt√≥k 7 sz√°zal√©ka adta arra a szavazat√°t, hogy a Kr√≠mi Auton√≥m Ter√ľlet Ukrajna r√©sze maradjon.

Helyi idŇĎ szerint este 8 √≥rakor z√°rtak a szavaz√≥k√∂r√∂k. A v√°laszt√°si r√©szv√©teli ar√°ny rendk√≠v√ľl magas volt, este 6 √≥rakor 73,4 sz√°zal√©kn√°l tartott az adat, a v√©g√©n minden val√≥sz√≠nŇĪs√©g szerint meghaladta a 80 sz√°zal√©kot.

A n√©pszavaz√°s eredm√©ny√©t Oroszorsz√°gon k√≠v√ľl szinte senki sem fogja elismerni. A nap folyam√°n t√ľntet√©sek √©s zavarg√°sok voltak t√∂bb kelet-ukrajnai nagyv√°rosban.

Advertisement

Ami eddig volt Ukrajnában, az semmi sem volt ahhoz képest, ami ezután jön majd.

A Jobbik mindenesetre már kárpátaljázik, csak ez hiányzott tényleg.