Nagyon szerettem volna szeretni Budapest újszülött közbringarendszerét, amit már hülyék is használnak, de sajnos túl hülye vagyok hozzá, és nem elég gazdag.

Advertisement

Te hülye vagy?

Valószínűleg igen. A csajommal tekertünk az Uránia mozitól a Gellért térre. A két kilométeres út, mint két nappal később megtudtam, 9000 forintba került. Taxi erre a távolságra körülbelül 1000 forint, Bubival fél évig lehet ennyi pénzért közlekedni.

Advertisement

Hogy lehetsz ennyire hülye?

Kaptam kölcsön egy hétre egy Bubi-kártyát. Viszonylag egyszerűnek tűnt használni. Tekergettem ide-oda. Az volt a terv, hogy írok egy héttel később egy cikket arról, hogy milyen használnia ezt a mindennapokban egy olyan embernek, aki egyébként nem jár biciklivel. Egy kártyával egyszerre négy biciklit is el lehet venni, így szombaton a csajommal hazafelé elvettünk kettőt.

Advertisement

A Gellért téri dokkoló tele volt, de tudtam, hogy ilyenkor a mellette álló zöld korlátokhoz kell kötni a bicikliket, az orrukon lógó lakattal. Pár perc után rájöttem, hogy kell ezeket kinyitni, kikötöttem a bicikliket, aztán pár perc után arra is rájöttem, hogy kell bezárni. Elolvastam a bicikli kormányán a táblát, meg a kölcsönzőállomás tábláját, hogy ír-e valamit a kicsit parásnak tűnő pótparkolásról, de nem írt, úgyhogy otthagytam a bicikliket. Ki voltak kötve.

Aztán ma reggel, amikor bicikliztem volna a barátaimmal találkozni, az összes azt írta, hogy KEREKPAR NEM ELERHETO. Megvontam a vállam, felszálltam a 86-os buszra, elolvastam a mailjeimet, és akkor láttam, hogy a kártya tulajdonosa írt, hogy neki a Bubi írt, hogy 2×4500 forinttal le is merítettem a keretet a kártyáról.

Advertisement

Kiderült, a biciklik fenekére van írva, hogy pótparkoláskor meg kell nyomni az OK gombot:

Oké!

Hogy ne legyek olyan hülye, mint te?

Ha Bubival mész, és nincs hely a dokkolóban, amikor leteszed, nyomd meg az OK gombot, miután a pótkorláthoz zártad a biciklit.

Advertisement

Hát te tényleg elég hülye vagy

Ja.

Share This Story

Get our newsletter