120000 jegy fogyott el a jövő évi fesztiválra. Néha percenként 3000 belépőt vettek.

Michael és Emily Eavis a Twitteren jelentette be, hogy a 2014-es Glastonbury-re bő másfél óra alatt elfogyott az összes jegy. Ők örülnek, sok angol fesztiváljáró pedig mérgelődik.

Mindez úgy történt, hogy még azt sem tudni, ki fog fellépni jövőre. A BBC szerint a legjobb oddsai David Bowie-nak vannak, de még a Foo Fighters és a Fleetwood Mac is szerepelt a pletykákban. Idén az Arctic Monkeys, a Rolling Stones és a Mumford and Sons lépett fel a fesztivál legendás piramisszínpadán.

Sok potenciális vásárló azért mérgelődik, mert a See Tickets nevű jegyárúsító oldal majdnem fél órára behalt a hivatalos vásárlás kezdetekor. A Twitteren kommentelők szerint sokan meg sem tudták nyitni az oldalt, nemhogy jegyet venni.

A jövő évi, kétnapos fesztiválra 210 font, azaz 73 ezer forint a belépő. A Glastonbury kínál egy olyan szolgáltatást, hogy most csak 50 fontot kell kifizetni, a maradékot pedig áprilisban, az esemény kezdete előtt két hónappal. Idén először lehetett venni kombinált buszjegy+fesztiválbelépőket is három nappal korábban, mind a 15000 jegy elfogyott 30 perc alatt.

Advertisement

A szervezők a következő nyilatkozatot tették közzé a Twitteren:

Michael és Emily Eavis nagyon hálás ezért az egészért és őszintén sajnálja azokat, akiknek nem sikerült jegyet szerezniük.

Advertisement

Érdekes adat: kétszerannyian kedvelik a Norbi Update oldalt Facebookon, mint a hivatalos Glastonbury Festival-profilt.

A Glastonbury Anglia legnagyobb zenei fesztiválja, egyszer láttam róla a Titanicon egy dokumentumfilmet, amiben olyan volt, mint a pokol hét bugyra összesen. Még mindig nem vagyok benne biztos, hogy el szeretnék menni oda, pedig illene.

Kép: Facebook