Illustration for article titled 80 millióért vacsorázott a Vice főnöke. Igen-igen: 80 millióért

Ilyen az, amikor az ember cégébe félmilliárd dollár kockázati tőkét fecskendeznek! Shane Smith barátaival és üzletfeleivel 300 ezer dollárt hagyott ott egy Las Vegas-i étteremben.

Ehhez még úgy is ki kellett rendelniük nevetségesen drága borokat, hogy az asztaltársaság 12–30 főből állt, mert ennyit nem lehet zabálni. Még a Bellagio kaszinóban működő Prime Steakhouse-ban sem, ahol a vacsora volt. Az étlap legdrágább tétele (a grammra mért japán vagjút nem számítva) a 80 dekás rib eye szték (a rostélyos egy része), ami 85 dollárba (23 ezer forintba) kerül. Ha tényleg harmincan is voltak, és mindenki kirendelt egy ilyet, az is megvan előételekkel a számla 1%-ból. A maradék a borokra ment: egy jelenlévő szerint 20 ezer dolláros (5 és fél millió forintos) palackokat is ittak.

Advertisement

A vacsorát Smith zsebből fizette, ami nem okozhatott különösebb gondot: előtte nyert egymillió dollárt huszonegyezéssel.

Forrás: Dealbook (a képen egy nagyjából szintén 80 dekás szték van, de nem rib eye, hanem bélszín, és nem 23 ezer forintba került, hanem kétezerbe)

Share This Story

Get our newsletter